Mulți apreciază acest desert unic, însă nu știu să-l și pregătească și că este un desert care durează zile întregi. Întregul proces durează și zile întregi. Baclavaua turcească este preparatul care are nevoie chiar și de zile întregi pentru a fi gata. Pentru a fi pregătit acest desert este nevoie de mai multe ingrediente, precum de fideluță crocantă îmbibată în miere și un amestec de nuci cu fistic și alune.
Există numeroase rețete e ale acestui preparat cu origini din Orientul Mijlociu, unde siropul simplu este parfumat cu apă de trandafiri, până la baclava grecească cu nuci și un strop generos de scorțișoară în interior, scrie The Mediterranean Dish.
Desertul care durează zile întregi. De ce ingredient aveți nevoie?
Atunci când faceți această rețetă de baclava, este util să vă cumpărați toate ingredient de care aveți nevoie. Nu uitați să vă îmbarcați și cu multă răbdare, deoarece acest desert care durează zile întregi. Ingredientele principale sunt:
- Pastă phyllo – găsiți aluatul phyllo congelat în secțiunea de congelare, alături de lucruri precum coca de plăcintă.
- Amestec de nuci – fistic, nuci, alune, zahăr, scorțișoară măcinată, un vârf de cuțit de cuișoare măcinate. Puteți schimba amestecul de nuci în funcție de ce aveți. De exemplu, puteți folosi doar nuci sau fistic, dar asigurați-vă că aveți suficient.
- Sirop de miere – apă, zahăr, miere și suc de lămâie. Pentru a infuza siropul cu mai multă aromă, puteți adăuga două elemente complet opționale, extract de portocale și cuișoare întregi.
În primă etapă trebuie să puneți zahărul și apa într-o cratiță și să încălziți totul pe aragaz, amestecând ocazional, până când zahărul se dizolvă. Adăugați mierea, extractul de portocale și cuișoarele întregi. După ce fierbe, reduceți focul și lăsați oala pe foc timp de aproximativ 25 de minute, apoi adăugați sucul de lămâie.
Într-un robot de bucătărie adăugați fisticul, nuca și alunele pentru a le mărunți. Apoi, acestea se pun într-un bol, unde se adaugă zahărul, scorțișoara și cuișoarele măcinate.
Următorul pas este despachetarea cu grijă a aluatului phyllo decongelat și așezarea foilor între două prosoape de bucătărie curate. Pregătiți o tavă de copt de 9 „x 13 „x 2” și ungeți interiorul cu o parte din untul topit.
Pentru a asambla baclava, luați o foaie de phyllo și așezați-o în tavă, apoi ungeți partea de sus a foii de phyllo cu unt topit. Repetați acest proces de câteva ori până când ați folosit aproximativ ⅓ din foaia de phyllo, fiecare strat fiind uns cu unt topit. Acum, distribuiți aproximativ ½ din amestecul de nuci în mod egal peste stratul superior de phyllo. După ce ați terminat de asamblat totul, băgați la cuptor și coaceți între 35 și 45 de minute sau până când partea de sus a baclavei devine aurie.
După ce se scoate baklavaua din cuptor, turnați siropul răcit, iar apoi lăsați totul să se răcească complet.
Trucuri pentru o baclava delicioasă
Un truc de care trebuie să țineți cont este puterea aluatului phyllo în frigider timp de 12-14 ore. De asemenea, este important ca siropul de miere să fie rece atunci când atinge baclavaua fierbinte, proaspăt coaptă. Pentru a vă putea de acest desert, îl puteți congela timp de până la 4 luni.