De-a lungul istoriei, România a fost locul de naștere al unor criminali extrem de violenți, care au șocat prin cruzimea lor. În mod surprinzător, locul întâi într-un asemenea clasament este ocupat de o femeie.

La sfârșitul secolului al XIX-lea, ca rezultat al unei relații ilegitime dintre un om de afaceri ungur și o româncă frumoasă, s-a născut Vera Renczi.

Cunoscută sub numele de „Văduva Neagră”, ea a devenit cea mai faimoasă criminală în serie din istoria României. Este remarcabilă în cronicile crimelor umane ca una dintre cele mai înfricoșătoare asasine. Vera a luat viața a 35 de bărbați, inclusiv a propriului ei fiu.

1. Vera Renczi – ”Văduva Neagră”

Cele mai multe dintre crimele comise de „Văduva Neagră” au avut loc în străinătate acum aproape o sută de ani. Până în ziua de azi, faptele ei rămân fără egal.

De la vârsta de 13 ani, după ce și-a pierdut mama, Vera decide să plece din București și să se mute la tatăl ei, în Berkerekul, un oraș din Serbia.

În această perioadă a vieții ei, Vera trăiește numeroase povești de iubire. Ea devine subiect de discuție în presa vremii din cauza implicării sale în diverse scandaluri.

Până să împlinească vârsta de 18 ani, femeia avusese mai mult de 100 de bărbați, de la elevi de liceu până la oameni de afaceri.

În momentul în care s-a căsătorit cu Karl Schick, un bancher din Austria, aceasta s-a transformat total și a devenit mult mai fidelă și atentă.

În mai puțin de un an de la nașterea copilului, totul se schimbă dramatic când Karl dispare în mod misterios. Ea le-a spus celor apropiați că soțul ei a plecat de la ea și ulterior a murit într-un accident de mașină în România.

Parcursul vieții Verei Renczi

După doi ani, se căsătorește din nou, de data aceasta cu Joseph Renczi, un om de afaceri sârb, dar și acest bărbat dispare într-un mod inexplicabil. De la acest punct înainte, femeia intră într-un ciclu continuu de aventuri amoroase.

Zeci de bărbați trec pragul la proprietatea din Berkerekul, dar mulți dintre ei dispar fără urmă. În urma acestor dispariții repetate, polițiștii au început investigațiile pentru a afla adevărul.

După o cercetare îndelungată, autoritățile au descoperit în cripta familiei 35 de sicrie, aranjate într-un cerc.

În acele sicrie se aflau toți cei care trecuseră pragul casei femeii, inclusiv Lorenzo, fiul de zece ani al Verei. Toți fuseseră otrăviți cu arsenic. Criminala a justificat faptele comise afirmând că dorea să fie ultima femeie din viața bărbaților.

Cunoscută sub numele de Văduva Neagră, ea a fost condamnată la închisoare pe viață și a executat pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță.

Ulterior, din cauza problemelor psihice, a fost transferată într-un spital psihiatric, unde a decedat câțiva ani mai târziu, în 1960, la vârsta de 57 de ani.

Cei mai periculoși criminali din România
Cei mai periculoși criminali din România. Sursă: Fotografie generată de AI

2. Vasile Tcaciuc – Măcelarul din Iași, asasinul care a ucis cu sânge rece peste 20 de persoane

În deceniul al treilea al secolului trecut, Vasile Tcaciuc a săvârșit mai multe jafuri și tâlhării. În subsolul casei sale au fost descoperite mai multe cadavre. Chiar dacă numărul exact al victimelor sale nu este cunoscut, se estimează că ar fi fost aproximativ 26.

În scurt timp înainte de a începe seria de crime, criminalul și-a făcut un topor special. În 1935, când cadavrele atribuite lui Tcaciuc au fost găsite, acesta era în custodia poliției. A fost arestat nu pentru omucidere, ci pentru tâlhărie și jaf.

3. Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru

Înainte de Ion Rîmaru, a existat tatăl său, Florea. Deși nu a săvârșit atât de multe infracțiuni ca fiul său, autoritățile nu au reușit niciodată să-l prindă.

El a ucis cinci femei. Descoperirea a avut loc la peste un an de la execuția lui Ion Rîmaru, când la Institutul de Medicină Legală a fost adus cadavrul unui bărbat care părea că a căzut din tren.

După verificarea amprentelor, surpriza a fost enormă: acestea coincid cu cele găsite la locul a cinci crime comise în București în perioada 1944-1945.

Metoda de operare avea să fie ulterior imitată de Ion Rîmaru, care în timpul procesului a încercat să sugereze că tatăl său ar fi fost cel responsabil pentru omuciderile din 1970-1971, nu el.