Iată 10 idei unde poți să-ți duci copiii pentru a se distra! Mulți părinți au rămas în pană de idei și nu mai știu unde să mai iasă din cotidian și să petreacă câteva clipe cu cei mici. Fie că vorbim de parcuri, locuri de joacă, sau alte activități, cu siguranță îți vor atrage atenția câteva dintre ele, dacă nu chiar toate.
Top idei unde să-i duci pe copii
1. Parc Aventura din Brașov este o metodă ideală unde să mergi cu cei mici. Aici se găsesc 16 trasee cu dificultate progresivă, pentru copiii care încep de la vârsta de 4 ani, scrie iya.ro. Potrivit site-ului oficial, prețul doar pentru vizitare este de 5 lei de persoană, iar copiii de la 4 la 14 ani plătesc 90 de lei pentru 3 oră. Și adulții pot participa la trasee, prețul pentru biletul lor fiind de 100 de lei de persoană pentru 3 ore. Dacă vă doriți o oră suplimentară, trebuie să plătiți 35 de lei.
De asemenea, doritorii pot face și off-road, plimbări cu bicicletele sau cățărări pe panou. 60 de lei pentru 30 de minute este tariful pentru off-road.
2. Dino Parc din Râșnov. Copiii se vor îndrăgosti de dinozauri, dar și de acest loc minunat. Ei se pot plimba cu trenulețul și pot vedea simularea unui vulcan care erupe. Totodată, aici există un traseu de aventură și o tiroliană. Pentru un bilet de copil trebuie să scoateți din buzunar 37 de lei, iar adulții plătesc 47 de lei, potrivit site-ului Dino Parc.
3. Delfinariul din Constanța este o altă idee fascinantă. Cei mici vor putea învăța despre delfini, pe care îi vor vedea mai apoi într-un spectacol interactiv. Aici există 46 de specii de animale și păsări, cu un total de peste 170 de exemplare, potrivit focusspres.ro.
În perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2024 și 30 septembrie – 31 decembrie 2024, prețurile sunt de 30 de lei pentru adult și 7,5 lei pentru elevi/studenți. Dacă vă doriți să vizitați și microrezervația și secțiunea cu păsări exotice tariful e de 30 de lei.
4. Borsec Bob, Harghita. Aici, vă puteți da pe o pistă lungă de bob, de 1500 de metri într-un cadru de poveste.
Idei de locuri de joacă lângă București
5. Povestea Calendarului. Odată ajunși aici, copiii vor fi proiectați într-o poveste. Aflat în Munții Făgăraș, județul Sibiu, aici practic există căsuțe pentru fiecare lună din an. Printre activități se numără citirea basmelor, ateliere și plimbări cu trenulețul. Programul este de Luni până Vineri între 10:00 și 17:00, iar în weekend până la ora 18:00. Copiii de până în 3 ani au gratuit, iar ceilalți plătesc 25 de lei. Un bilet de adult costă 35 de lei.
6. Edenland Park din București poate fi o opțiune bună. Aici este amenajată o grădina zoo, o zonă de călărie și parcuri de joacă, conform clubulcopiiilor.ro.
7. Ograda bunicilor este locul perfect pentru iubitorii de animale. Acesta se află în Conțești, județul Dâmbovița și practic simulează viața la țară.
8. Imperiul cailor, Afumați, Ilfov. Călăritul îi poate fascina pe cei mici, mai ales că totul le este explicat de la zero.
9. Singureni Manor, județul Giurgiu este tot dedicat echitației, sau chiar trasului cu arcul.
10. La Arțar este un loc care se află aproape de București, în Călăgăreni. Copiii vor fi implicați aici în diverse activități și ateliere interactive care îi vor captiva pentru câteva ore.