Dacă și tu te-ai săturat să dai sume colosale pe produsele de curățenie din comerț, acest articol este pentru tine. Mai jos îți vom dezvălui cum să îți menții casa curată cu lucruri pe care oricine le are la îndemână. Iată câteva trucuri inedite de curățenie cu ingrediente pe care le ai în casă!

Trucuri inedite de curățenie cu ingrediente pe care le ai în casă

Produsele de curățenie din comerț sunt pline de substanțe chimice și, în timp, pot afecta suprafețele pe care sunt aplicate. Pe lângă asta, acestea pot fi extrem de dăunătoare și pentru tine, mai ales pentru piele. Dacă și tu te-ai săturat să arunci o grămadă de bani pe ele și să nu ofere rezultatul pe care ți-l dorești, ai ajuns unde trebuie. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să ai o casă impecabilă, cu ingrediente pe care sigur le ai în bucătărie.

  • Lustruiți suprafețele din inox cu ulei de măsline; acesta este o opțiune excelentă pentru a curăța oțelul inoxidabil
  • Folosiți lămâie; pune în coșul de gunoi câteva felii de lămâie pentru a îndepărta mirosurile neplăcute
  • Îndepărtați petele de pe covor cu vodcă; alcoolul are o mulțime de beneficii pentru curățare
  • Spală cabina de duș cu cremă de ras; poți îndepărta calcarul de pe geamul cabinei de duș cu cremă de ras
  • Curăță aragazul cu bicarbonat de sodiu; trebuie doar să pui bicarbonat și apă pe aragaz și într-o oră acesta va fi ca nou
  • Curăță cada cu bicarbonat și oțet; amestecate și lăsate timp de câteva minute în cadă, cele două ingrediente vor face minuni.
trucuri, sfaturi, curatenie
Trucuri de curățenie                                                                                                                    Sursă: fotografie generată de AI

Uleiurile esențiale fac minuni

Pe lângă trucurile menționate anterior, trebuie să știți și că uleiurile esențiale sunt un must have în materie de produse pentru curățenie. Acestea, folosite în combinație cu alte ingrediente pot face minuni pentru suprafețele din casă.

Un exemplu bun este toaleta. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de bicarbonat de sodiu cu 15 picături de ulei esențial de arbore de ceai și 15 picături de ulei esențial de lămâie sau portocală. Ulterior, lasă amestecul să stea în bol 30 de minute, iar mai apoi poți curăța toaleta cu el. Vei reda strălucirea pe care aceasta o avea cândva și va arăta ca nouă.