Dacă ți-ai cumpărat recent o locuință și vrei să te apuci de amenajările interioare, ai ajuns în locul potrivit. Am pregătit pentru tine câteva sfaturi și trucuri care vor transforma procesul de amenajare într-o relaxare. Iată cum să-ți amenajezi casa după ultimele tendințe!

Cum să-ți amenajezi casa după ultimele tendințe

Amenajarea casei poate fi adesea un proces destul de anevoios, astfel că foarte multe persoane aleg să apeleze la specialiști, lucru care ar putea să fie destul de costisitor. Ei bine, dacă vrei să te dedici acestui proces și să economisești și bani, ar fi cazul să te ocupi tu de amenajare. Mai jos îți vom prezenta câteva sfaturi care te vor ajuta și care îți vor transforma spațiul într-o casă modernă și cu bun gust.

  • Oferă o șansă minimalistului

Designul minimalist a fost foarte apreciat în ultimii ani și din ce în ce mai în tendințe. Acest concept mizează pe simplitate și spații ordonate. Alege câteva obiecte folositoare și nu încărca spațiul cu lucruri inutile.

  • Cromatica

Nu își încărca spațiul cu culori vibrante care pot ajunge să fie deranjante. Optează pentru culori neutre cum ar fi albul, bejul, griul sau negrul. Acestea aduc o atmosferă liniștitoare în casă, dar oferă și un plus de eleganță.

casa, amenajare, tendinte
Cum să-ți amenajezi casa după ultimele tendințe Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Elemente de decor

Poți alege câteva elemente de decor aparte, în culori mai vibrante care să se asorteze cu culorile neutre din restul casei. Poți opta pentru perne, covoare sau tablouri.

  • Lumini inovatoare

Un alt lucru care este foarte întâlnit în ultimii ani este iluminatul inovator. Acesta are un impact semnificativ în ambianța unei locuințe. Alege lămpi mari, șine led pe care să le aplici în locuri unde lumina nu ajunge, dar și mici-lămpi pe care să le pui pe mase sau noptiere.

Ai grijă, totuși, să ai și elemente practice în casă

Chiar dacă ai o casă frumoasă din punct de vedere al aspectului, trebuie să ai mare grijă ca aceasta să fie și practică. Atunci când îți alegi piesele care vor sta în locuința ta, fii atent ca acestea să fie multifuncționale.

De exemplu, alege o canapea cu spațiu de depozitare și astfel vei reuși să economisești și spațiu. Ai grijă ca în bucătărie să optezi pentru o masă care se extinde. Aceste lucruri necesită o atenție sporită și o investiție puțin mai mare de bani, însă ulterior te vei bucura de rezultatul obținut.