Chiar dacă pare greu de crezut, există un exercițiu care ne-ar putea indica, care este starea noastră de sănătate. Este foarte ușor de făcut, însă ascunde lucruri la care nu te-ai fi gândit. Mai jos îți vom prezenta cum să treci prin tot procesul. Iată cum se face exercițiul care îți poate indica starea de sănătate!

Exercițiul care îți poate indica starea de sănătate

Conform experților de la UsayCompare, există un exercițiu extrem de simplu care îți poate evalua condiția fizică generală. Acesta implică mai multe grupuri de mușchi și necesită atât coordonare, cât și echilibru. Ei bine, realizarea lui cu succes îmbunătățește funcționalitatea zilnică și este un indicator important al sănătății generale.

Cum se face testul? Trebuie să începi poziția din picioare. Apoi, fără să folosești mâinile sau orice alt suport extern, coboară lotus pe podea. Ulterior, trebuie să te ridici înapoi în picioare fără să te sprijini sau să folosești mâinile. Mișcarea de coborâre și ridicare va fi evaluată pe o scară de la 0 la 5 puncte, iar scorul maxim este de 10 puncte.

pozitie, yoga, test
Exercițiul care îți poate indica starea de sănătate Sursă: fotografie generată de DALL-E

Dacă ai obținut un scor mai mare înseamnă că ai o condiție generală mai bună. Dacă ai reușit să treci testul fără nicio dificultate înseamnă o funcționalitate mai bună și un risc scăzut de probleme de sănătate.

Cei care întâmpină dificultăți în realizarea testului sau au nevoie de asistență pentru a-l finaliza, ar putea avea probleme de sănătate care implică o atenție sporită.

Rezultatele testului

Un studiu științific, publicat în European Journal of Preventive Cardiology în 2014 a demonstrat că persoane care au obținut scoruri mici la acest test aveau un risc de moarte prematură. La experiment au luat parte aproximativ 2.002 de adulți cu vârste între 51 și 80 de ani.

La doar 6 ani de la efectuarea studiului s-a constatat că 159 de participanți deja decedaseră, iar cei care au obținut scoruri mai mari, încă erau în viață.

Dacă nu ai încercat până acum acest truc, ar fi momentul să o faci și să îți cunoști riscurile pentru sănătate. Este important de specificat că acesta este doar un test și nu poate ține locul unui specialist, motiv pentru care trebuie să mergeți la medic periodic.