Mersul pe tocuri poate fi destul de dificil, mai ales pentru persoanele care nu fac acest lucru frecvent. Dacă și tu te confrunți cu aceeași problemă și nu știi la ce trucuri să mai apelezi, ai ajuns în locul potrivit. Iată cum poți merge mai ușor pe tocuri!

Cum poți merge mai ușor pe tocuri

Pantofii sau sandalele cu toc au fost și vor rămâne mereu o încălțăminte elegantă, însă destul de greu de purtat. Arată grozav în picioare și oferă un alt aspect al ținutei, așa că am căutat câteva sfaturi care să vă ajute să vă bucurați de încălțămintea cu toc, fără durere. Pun pariu că nu știai de ele!

  • Folosește un leucoplast

Înainte să te încalți, folosește un leucoplast și prinde degetele 3 și 4. Se pare că prin lipirea celor 2 degete se ia din presiunea pusă pe partea din față a tălpii și astfel durerea este redusă. Va fi o senzație puțin ciudată la început, însă nu aveți nimic de pierdut.

  • Poartă pantofii prin casă

Dacă vei purta o pereche de pantofi noi, ai grijă să îi porți prin casă timp de câteva zile ca aceștia să se mai lărgească. Așa, pantofii nu te vor mai strânge și vei putea sta încălțată o perioadă mai îndelungată.

pantofi, tocuri, casa
Cum poți să mergi mai ușor pe tocuri Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Pernuțe speciale

Sunt pernuțe speciale care se pun în încălțăminte și care atenuează greutatea. Astfel, durerea va dispărea și pantofii vor fi mai ușor de purtat.

  • Învață să mergi pe tocuri

Foarte multe femei nu știu să meargă corect pe tocuri și astfel se confruntă ci durerile de picioare. Ei bine, tot ce trebuie să faci este să exersezi prin casă. Începe cu pantofi cu toc mai mic și gros și încet, încet treci la ceva mai înalt, cu toc subțire.

Cum poți scăpa de mirosul urât al pantofilor?

Mirosul urât al pantofilor ne poate da bătăi de cap, de cele mai multe ori, însă nu trebuie să disperăm. Ca să faci mirosul să dispară ai nevoie de doar câteva pliculețe de ceai verde pe care să le lăsați să se usuce peste noapte. Apoi, le puneți în pantofi și le lăsați să acționeze câteva ore.

O altă variantă ar fi bicarbonatul de sodiu care trebuie lăsat aproximativ 12 ore în pantofi. Ambele variante vă vor fi de ajutor.