Un castel este o clădire care impresionează orice vizitator și nu numai. Prin povestea din spate, dar și prin modul în care este construit. Iată care sunt cele mai înfiorătoare castele din lume.

Cu toate acestea, un castel se poate transforma din ceva frumos într-un lucru cu adevărat înspăimântător.

Castelul Bodelwyddan, Ţara Galilor

La începutul secolului XIX au început să apară diferite povești despre fantomele din Castelul Bidelwyddan și crimele care aveau loc între ziduri.

Persoanele care ar fi văzut fantomele de prin apropierea hotelului ar fi purtat o ținută de cavaler.

Castelul Predjama, Slovenia

Castelul are o istorie foarte lungă, mai lungă de șapte secole. În jurul acestuia s-a construit legenda unui împărat romano-german care a distrus clădirea și le-a făcut rău celor care se aflau în edificiu în căutarea baronului.

În secolul XVI-lea castelul a fost renovat de două ori și în momentul actual încă există.

Castelul Banffy, România

Dacă vorbim de cele mai îngrozitoare castele din România, ei bine, în acest top poate fi castelul Banffy. Se pare că multe persoane consideră că este unul dintre mai bântuite locuri de la noi din țară și a fost construit între secolele 15-16.

În anul 1944 castelul a devenit spital militar și a fost activ până în momentul în care s-a sfârșit războiul. Faptul că acolo au decedat foarte mulți militari îi face pe oameni să creadă că este bântuit.

Castele bântuite. Sursă: Fotografie generată de AI
Castele bântuite. Sursă: Fotografie generată de AI

Ross Castle, County Meath, Irlanda

În anul 1536 acest castel cu turn de piatră a fost construit, iar în momentul actual are un administrator și oferă și cazare cu mic-dejun. Dacă alegi să stai acolo, există șanse mari să nu ai cel mai odihnitor somn.

Oaspeții se trezesc de multe ori pe noapte și spun că aud diverse voci, cum ar fi ușile care se închid singure. Alții au simțit că există un spirit lângă ei.

S-a speculat că spiritul unei tinere, care era fiica unui lord englez și bântuie castelul cu fantoma lui Myles „The Slasher”.

Hotel del Coronado, Coronado, California

Stațiunea această a fost construită în anul 1888 și în interiorul ei au fost foarte multe persoane cunoscute, chiar și foști președinți.

Una dintre cele mai celebre persoane care au fost în acest castel este chiar Kate Morgan, care a fost găsită fără suflare la câteva zile distanță, iar la capul ei se putea observa o lovitură de armă.

Persoanele care s-au cazat ulterior în acea cameră au văzut diferite lumini care nu era stabile, televizorul aprins, ba chiar și silueta unei femei la geam.

Pe lângă aceste aspecte, Kate a fost văzută și pe holurile hotelului, dar și în grădină. Oamenii au fost de-a dreptul speriați la vederea acestor lucruri destul de înfricoșătoare.

Castelul Manresa, Port Townsend, Washington

Acest hotel a fost conac și a avut 30 de camere, iar ulterior a fost transformat în hotel și a fost cel mai mare din Washintgon. În momentul actual se spune despre el că ar fi bântuit de un oaspete care își aștepta iubita să se întoarcă din război.

A doua persoană care bântuie hotelul ar fi un călugăr care și-a luat viața chiar sus în mansardă. Pentru oamenii care își doresc să se cazeze în acest hotel, ar trebui să aibă grijă la camerele 302, 304 și 306.