Dacă vrei să ai o noapte de neuitat cu prietenii tăi și să mergi în locuri înfricoșătoare, în rândurile de mai jos îți vom prezenta câteva dintre cele mai bântuite locuri din România. Iată cele mai bântuite locuri din România!

Cele mai multe dintre ele sunt clădiri vechi sau păduri, care au o legendă destul de înfricoșătoare. Nu mulți au curajul să ajungă în acele locuri, deoarece senzația pe care o simți acolo nu este cea mai plăcută.

Hotel Cişmigiu, Bucureşti

Hotelul Cișmigiu s-a numit la început Palace Hotel și este o clădire care a fost construită în anul 1912, iar pentru cine nu știe, aceasta se găsește pe Bulevardul Regina Elisabeta din București, în sectorul 5.

Arghir Culina a fost arhitectul clădirii, iar structura ei a fost gândită de Nicolae Nacu Pissiota. Era o încăpere destul de mare, ajungând chiar la 200 de camere și oamenii îl considerau hotel de categoria a doua, deoarece acolo se găseau si camere cu patru paturi.

Până în anul 1948 hotelul a aparținut Familiei Pissiota. La puțin timp după numele lui s-a schimbat, ajungând să aibă denumirea de „Hotel Cișmigiu”, deoarece parcul era foarte aproape de clădire.

În comunism, hotelul nu a primit atât de multă atenție din partea autorităților, motiv pentru care s-a denigrat. După 1950, clădirea s-a transformat într-un cămin pentru cei ce veneau să studieze la facultate în București la Academia de Teatru și Film.

Clădirea a devenit cămin pentru studenți

În timpul în care clădirea a devenit cămin pentru studenți, Neli Bejan, o tânără studentă basarabeancă a decedat, după ce a căzut de la etajul al doilea în casa liftului.

Evenimentul tragic l-a făcut pe Cristi Iacob să scrie câteva versuri despre clădire și i-a oferit o notă sinistră. La puțin timp după, formația Vama a cântat aceste versuri pe negativul piesei Hotel California al formației Eagles.

În anul 1995, hotelul a fost închis, deoarece interiorul era într-o stare critică. După mult timp în care s-a lucrat la renovarea lui, hotelul clădirea a fost redeschisă în anul 2012 și în momentul actual se clasifică la 4 stele.

Cele mai bântuite locuri din România. Sursă: Fotografie generată de AI
Cele mai bântuite locuri din România. Sursă: Fotografie generată de AI

Pădurea Radovan, Dolj

Persoanele care locuiesc în comuna doljeană Radovan sunt foarte speriați în momentul în care cineva îi întreabă despre fantoma din pădure. Cu mult timp în urmă, aproximativ 60 de ani, o tânără din Moldova a decis să își ia viață, în urma unui trai greu.

Din acel moment, oamenii o văd în fața lor, de fiecare dată când se întunecă pe „Mireasa din Radovan”

Aceștia povestesc de fiecare dată când cineva îi întreabă că Ileana, tânăra di Moldova, a plecat de acasă pentru a avea parte de o viață mai bună. Aceasta a renunțat la tot și s-a angajat la un bărbat care avea o situație financiară destul de bună, iar la puțin timp după acesta a început să îi facă avansuri.

Cu toate că tânăra s-a ținut tare și nu a acceptat avansurile bărbatului, acesta și-a bătut joc de ea, iar la puțin timp după a rămas însărcinată.

Ce au povestit localnicii

Șoferii care merg prin pădurea Radovan sunt atenționați să nu încetinească sau să schimbe privirea. Să meargă doar înainte pentru siguranța lor.

„Nu a putut trece peste acest lucru şi peste faptul că trebuia să aducă pe lume un copil nedorit. A mers în pădurea Radovan şi s-a spânzurat de o creangă. Mai târziu s-a dovedit că fata nu era gravidă .Toată lume spune că era foarte frumoasă, iar băieţii erau tot timpul în preajma ei“, a povestit un localnic pentru Adevărul.

Ion Tică, un alt localnic a vorbit despre înfiorătoarea poveste și a mărturisit că oamenii din apropiere nu vin niciodată singuri în acel loc, deoarece le este foarte frică.

Există foarte mulți șoferi care au făcut accident, la puțin timp după ce au văzut mireasa, iar acest lucru îi sperie pe toți cei care aud.

„Nu şi-a găsit liniştea. S-a spînzurat aici în pădurea Radovan. Noi nu venim niciodată singuri aici. Ne este frică. Mireasa a fost văzută de multe perosane. Mulţi şoferi au făcut accident imediat după ce au văzut fantoma. Eu nu am văzut-o niciodată, dar un vecin s-a întâlnit de câteva ori cu ea. Când a văzut-o a luat-o imediat la fugă. De atunci nu a mai mers niciodată în zona respectivă“, spune Ion Tică.