Accesoriile au reprezentat întotdeauna o pasiune pentru femei, iar aici putem vorbi și despre tot ce ține de genți și rucsacuri. Atunci când îți cumperi o astfel de piesă, te gândești că va rezista ani, însă nu este chiar așa. Fermoarul lor se strică destul de repede, iar dacă nu știi cum să îl repari, noi venim în ajutorul tău. Iată cum să repari un fermoar stricat!

Cum să repari un fermoar stricat?

Fermoarul genților ne poate da bătăi de cap după o anumită perioadă, însă am găsit soluția minune care ne va ajuta să îl salvăm. Știm cu toții că gențile și rucsacurile sunt cele mai purtate accesorii de femei. Cu timpul, fermoarul lor ajunge să se uzeze și astfel se strică. Dacă până acum mergeai să îl înlocuiești la cineva specializat, de acum încolo nu va mai fi cazul. Îl poți repara acasă, doar cu ajutorul unui săpun solid.

Tot ce trebuie să faci este să freci fermoarul cu un săpun și vei vedea cum acesta va fi ca nou. Săpunul are proprietăți de lubrifiere și astfel va reda viața genții tale. Fermoarul va aluneca din nou foarte bine. Repetă procesul de mai multe ori până când consideri ca acesta este în starea perfectă. Ulterior, lasă resturile de săpun să mai acționeze câteva momente și șterge surplusul cu o cârpă moale și curată.

cum sa repari un fermoar stricat
Sum sa repari un fermoar stricat. Sursă: Fotografie generată de AI

Cum să păstrezi o geantă o perioadă îndelungată?

Dacă recent ți-ai achiziționat o geantă de calitate și vrei să te asiguri că va avea o viață lungă, trebuie să o îngrijești corespunzător. Acest lucru nu este foarte greu, însă necesită implicare din partea ta. Iată ce trucuri poți folosi pentru a prelungi viața genții tale!

  • Depozitează-o într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui
  • Manevrează cu atenție fermoarul, acesta este foarte sensibil. În caz că s-a stricat, apelează la trucul de mai sus
  • Nu o supraîncărca. Ai tendința să îți iei foarte multe lucruri în geantă, însă o greutate mare o poate deteriora
  • Curăța geanta după fiecare purtare cu o lavetă curată și apă călduță