Dacă și ție îți place carnea de curcan, însă nu știi cum să o mai prepari, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum să faci cel mai delicios curcan umplut la cuptor! Cei dragi ție vor adora această rețetă care se face extrem de ușor. Uite ce ingrediente trebuie să folosești, dar și care este modul de preparare!

Curcan umplut la cuptor

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă, vom avea nevoie de:

  • un curcan
  • între 40 și 60 de grame de sare
  • două căpățâni de usturoi
  • o căpățână de usturoi pisată
  • câteva frunze de salvie
  • 200 ml de vin alb
  • 200 de grame de orice fel de afumătură
  • 100 de grame de unt
  • trei cepe
  • trei mere
  • o portocală
  • doi morcovi
  • piper
  • cimbru
  • 5 – 6 cuișoare
  • ardei iute uscat
  • boia dulce
curcan, reteta, mancare
Curcan la cuptor Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Primul pas în această rețetă este să pârlim cât mai bine curcanul, apoi să îl spălăm bine și să îl ștergem. Apoi, vom pregăti o saramură în care vom pune o lingură de sare la un litru de apă și vom pune curcanul în ea. Carnea trebuie să stea cel puțin două ore în acest amestec, sau, ideal, o putem lăsa peste noapte.

Acum, vom pune puțină sare peste unt, alături de cimbru, boia dulce, salvie uscată, ardei iute uscat, piper proaspăt măcinat, cât și usturoi pisat. Totul se amestecă bine, iar o parte din acest unt o vom pune sub pielea curcanului, în zona pieptului. Restul untului va fi folosit pentru a unge curcanul, atât la exterior, cât și la interior.

Apoi, vom tăia portocala în felii groase, punem cuișoarele în acestea și punem totul în interiorul curcanului. Acum putem adăuga și câteva felii de măr, morcov, usturoi, cât și ceapă. Legumele rămase le putem pune în tavă, lângă curcan.

Curcanul trebuie legat, în așa fel încât să își păstreze forma în timp ce se coace. În interior mai putem pune și afumătură, în timp ce restul poate merge în tavă, în care adăugăm și 500 ml de apă.

Totul trebuie acoperit cu o folie de aluminiu și pus la cuptor vreme de 3 – 4 ore, până când carnea este fragedă. La final, vom avea o mâncare delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!