Cum poți pregăti la tine acasă faimoasele clătite japoneze? Rețeta este una extrem de ușoară, iar rezultatul este de-a dreptul delicios. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și multă răbdare. Iată tot ce trebuie să faci!

Cum poți pregăti la tine acasă faimoasele clătite japoneze?

Pentru a pregăti această rețetă delicioasă nu avem nevoie decât de câteva ingrediente simple, cum ar fi două ouă, cărora trebuie să le separăm albușurile și gălbenușurile, două linguri de lapte, cât și o linguriță de esență de vanilie. De asemenea, ne mai trebuie și undeva în jur de 30 de grame de făină, o jumătate de linguriță de praf de copt, dar și 25 de grame de zahăr.

Pe lângă aceste ingrediente, mai avem nevoie și de un praf de sare, o linguriță de suc de lămâie, unt, iar pentru topping putem folosi sirop de arțar, fructe, sau chiar și înghețată. Odată ce avem la îndemână toate aceste ingrediente, putem începe să pregătim clătitele!

clatite japoneze, reteta, desert
Clătite japoneze Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum se prepară această rețetă simplă?

Primul pas pentru a face clătite japoneze este să separăm albușurile de gălbenușuri, iar aceste din urmă vor trebui amestecate bine cu lapte și cu esență de vanilie. Odată ce avem un amestec complet omogen, putem adăuga ușor și făina, împreună cu praful de copt. Totul trebuie amestecat din nou, până când nu mai există cocoloașe printre gălbenușuri.

Acum, punem în albușuri un praf de sare, cât și, dacă vrem, suc de lămâie. Totul trebuie amestecat bine cu un mixer, iar între timp putem adăuga și zahărul. Pasul următor este să adăugăm o treime din acest amestec în gălbenușuri, să amestecăm bine. Apoi trebuie să punem, foarte încet, restul compoziției.

După ce am amestecat totul, vom unge o tigaie cu unt, iar după ce aceasta s-a încins, putem pune clătitele pe foc. Acestea se fac la foc mic și trebuie lăsate cam 4 – 5 minute pe fiecare parte. După ce le scoatem pe farfurie le putem orna cu ce dorim.