Curățarea bijuteriilor ne dă bătăi de cap de cele mai multe ori, mai ales în cazul celor din aur. Aurul este un metal destul de sensibil, astfel că, în contactul cu anumite substanțe s-ar putea păta sau mătui. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, acest articol este garantat pentru tine. Cum să redai strălucirea aurului cu oțet?

Cum să redai strălucirea aurului cu oțet?

Bijuteriile pe care le purtăm frecvent ajung să sufere modificări pentru că, în timp, pe ele se adună praf și calcar și astfel își pierd strălucirea. Ei bine, mai jos vă vom prezenta un truc care vă va ajuta să redați strălucirea bijuteriilor cu doar un ingredient pe care oricine îl are în casă.

Ingredientul minune care vă va salva este oțetul. Nu contează dacă este de mere sau de struguri, orice fel de oțet este bun. Tot ce trebuie să faci este să pui bijuteriile pe care îți dorești să le cureți într-un pahar, iar mai apoi să adaugi oțet până le acoperi. Ulterior, lasă oțetul să își facă efectul timp de 30 de minute.

Tot ce îți mai rămâne de făcut este să scoți bijuteriile și să le cureți cu o periuță cu perii moi. Apoi, șterge-le cu o cârpă moale și curată și acestea vor arăta ca noi.

cum sa cureti aurul cu oțet
Iată cum să cureți aurul cu oțet. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Metode de curățare care trebuiesc evitate

De-a lungul timpului au apărut foarte multe metode de curățare a bijuteriilor, însă unele dintre ele ar putea fi fatale pentru acestea. Trebuie să ai grijă să le eviți, mai ales dacă vrei să le testezi pe bijuterii din aur. Iată câteva exemple:

  • fierberea bijuteriilor de aur cu săpun
  • spălarea cu săpunul obișnuit pe care îl folosești pentru corp sau mâini
  • substanțe pe bază de clor

Chiar dacă aceste metode oferă un rezultat bun pe moment, pe termen lung bijuteriile de aur s-ar putea strica. Dacă nu vreți să riscați, cel mai bine este să apelați la ajutorul unui specialist.