Una dintre cele mai vizitate țări din Europa a fost ocolită de reptile. Locuitorii susțin că acestea au fost alungate de un sfânt atunci când creștinismul a apărut în țara lor. Ei bine, oamenii de știință au o altă părere. Știați că în Irlanda nu există șerpi?

De ce în Irlanda nu există șerpi?

Irlanda, una dintre cele mai vizitate țări din Europa se poate bucura de absența reptilelor de milioane de ani. În rândul localnicilor există o legendă care spune că târâtoarele au dispărut de pe plaiurile lor atunci când creștinismul a fost introdus. Aceștia spun că Sfântul Patrick a fost care a alungat toți șerpii. Porunca lui a fost lege, astfel că nicio târâtoare nu s-a mai apropiat de meleagurile lor.

În schimb, oamenii de știință au cu totul și cu totul o altă părere. Cercetătorii susțin că există o explicație logică pentru acest fenomen. Un studiu realizat de National Geographic în 2014 a arătat că acest fenomen al naturii nu se datorează sfântului.

de ce nu exista serpi in irlanda
Iată de ce nu există șerpi în Irlanda. Sursă: Fotografie generată de DALL-E

Se pare că în Irlanda nu au existat niciodată șerpi pentru că, în era glaciară, această zonă a fost ocolită de reptile pentru că era o zonă rece. Absența lor se datorează și faptului că ei sunt iubitori de ape calde, nu rece ca ale Atlanticului.

Un alt lucru care împiedică venirea reptilelor în Irlanda este faptul că țara se află pe o insulă, iar Marea Irlandei are o lățime de peste 80 de kilometri. Ar fi destul de dificil ca o un șarpe să înoate pe această distanță.

Irlanda nu este singurul loc ocolit de reptile

Irlanda nu este singurul loc care a fost ocolit de târâtoare. Potrivit evz.ro, cercetării au dezvăluit că sunt mai multe locuri pe de planetă în care nu există șerpi.

Printre acestea se numără Islanda, Groenlanda sau Hawaii. Șerpi nu se găsesc nici în Noua Zeelandă, în anumite părți ale Canadei și nici în nordul Rusiei. De asemenea, și Antarctica a fost ferită de prezența reptilelor.