Poate de multe ori v-ați întrebat cum poate folosi gaura din mânerul tigăii. Ei bine, acum va veni și răspunsul mult așteptat. Cu toții știm că toate tigăile din casa noastră, chiar și oalele au o gaură.

Gaura din mânerul tigăii, truc simplu în bucătărie

Mulți ar spune că aceasta este complet nefolositoare, însă în realitate ea are un scop bine gândit. Așadar, atunci când gătiți sunteți nevoiți să mai amestecați cu lingura sau spatula, iar acel orificiu este tocmai pentru a vă scuti de sprijinul acestor obiecte în alte parte, scrie gustos.ro. Deci, din momentul în care ați aflat acest truc, cu siguranță îl veți găsi extrem de util.

gaura din mânerul tigaii
La ce folosește gaura de la mânerul tigăii. Nu te-ai fi gândit la asta. Sursă: fotografie generată de DALLE-E

Sfaturi utile care îți vor ușura viața

Desigur că există numeroase alte trucuri banale la care poate niciodată nu v-ați gândit că v-ar putea ajuta. Iată o listă cu trucuri ingenioase din bucătărie:

1. Decojiți ghimbirul cu o lingură

Ghimbirul poate fi dificil de decojit, iar în loc să folosiți un cuțit sau un decojitor de legume, mai bine este să folosiți lingura, informează seriousseats.com. Coaja se va desprinde imediat!

2. Folosește o strecurătoare mică pentru ouă. Tot ce trebuie să faceți este să spargeți ouăle în strecurătoarea de deasupra chiuvetei și să le învârtiți ușor pentru a îndepărta excesul de albuș. Cu acest truc ouăle poșate vor ieși exact ca la carte.

3. Congelează lichidele. Băuturile sunt înghețate în recipiente pentru gheață pentru a fi mai apoi folosite la mâncare. De exemplu, vinul poate fi depozitat în cuburi la congelator, pentru a fi scoate pe rând și adăugate la sosuri și tocănițe. Același lucru poate fi făcut și cu bulionul pentru ciorbe.

4. Dezghețați carnea pe tăvi de aluminiu. Acest proces este extrem de util atunci când avem nevoie de carnea care este congelată cât mai repede cu putință. Desigur, poate și utilizat și trucul cu punerea cârnii înghețate sub un jet de apă, însă dacă vrem să economisim, tăvița de aluminiu este soluția ideală, mai scrie sursa citată mai sus.

5. Suc de lămâie sau ulei de măsline pe avocado. Cu ajutorul acestui truc simplu, puteți păstra jumătatea de avocado mai mult de 2 – 3 zile.

6. Congelarea parțială a cărnii înainte de tăiere. Dacă vă doriți ca procesul de tăiere să fie unul mai ușor, este recomandat să băgați carnea la congelator timp de 10-15 minute pentru a o întări.

7.Păstrați verdețurile și ierburile cu un prosop de hârtie umed. Acest sfat este ideal dacă ne dorim să avem mereu legume, dar și fructe proaspete.

8. Folosiți coji de ouă pentru a le îndepărta pe cele care au ajuns în castron.