Dacă și tu ești fan zahăr ars, atunci ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta o rețetă de prăjitură cu cremă de zahăr ars care, cu siguranță, te va da pe spate. Este foarte ușor de pregătit, iar rezultatul va merita din plin.
Prăjitură cu cremă de zahăr ars
Prăjitura cu cremă de zahăr ars este una dintre cele mai iubite de români. Aceasta se prepară foarte ușor, cu doar câteva ingrediente, iar rezultatul va fi unul pe măsură. Mai jos vei găsi tot ce ai nevoie pentru a-l prepara, dar și modul în care poți face asta, pas cu pas.
Ingrediente
- 250 g zahăr tos
- 250 ml apă
- 250 g făină
- 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu alimentar
- puțină coajă de lămâie
- fructe din dulceață (piersici, portocale, caise, prune, smochine etc.)
- 50 g nucă pisată (sau alune / migdale)
- puțin ulei pentru uns tavă
- puțin pesmet pentru tapetat tavă
Mode de preparare:
Zahărul tos se pune la foc puternic până se colorează și se stinge apoi cu apă, în timp ce amestecăm pentru a se dizolva în totalitate, după care se dă la rece.
După ce s-a răcit zahărul, se adaugă un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu alimentar, coaja rasă de lămâie și făina sub formă de ploaie, pentru a nu se forma cocoloașe.
Tava se unge cu ulei și se tapetează cu pesmet, după care se toarnă jumătate din compoziție într-un singur strat. Se pune un strat de fructe din dulceață apoi se pune restul compoziției. Deasupra se presară nuca pisată sau alune / migdale, în funcție de preferințe.
Prăjitura se pune la cuptor vreme de aproximativ 30 de minute. Când este gata se taie în pătrățele și se așează pe platou.