Toți ne dorim să avem o garderobă impecabilă, indiferent de ocazie. Hainele șifonate pot transforma chiar și cea mai elegantă ținută într-un dezastru vestimentar. Din fericire, nu trebuie să petreci ore întregi călcând sau să recurgi la soluții complicate pentru a avea o garderobă impecabilă. Îți prezentăm 8 trucuri rapide pentru a scăpa de hainele șifonate, în doar câteva clipe!

8 trucuri rapide pentru a scăpa de hainele șifonate

Cu aceste trucuri, nu mai ai de ce să îți faci griji pentru hainele șifonate. Încearcă-le și vei avea o garderobă perfectă, fără bătăi de cap. Niciunul dintre trucuri nu necesită fierul de călcat!

1. Așează-ți hainele corect în dulap!

Un truc simplu este chiar prevenirea hainelor șifonate. Atârnă hainele pe umerașe imediat după ce le-ai purtat sau spălat, pentru a evita formarea cutelor. O organizare bună a garderobei îți va economisi timp și efort.

2. Folosește aburul din duș

Nu ai un fier de călcat la îndemână? Atârnă hainele pe un umeraș în baie și lasă apa fierbinte să curgă timp de 10-15 minute. Închide geamurile și ușa băii și așteaptă să apară aburii. Aburul rezultat va ajuta la netezirea cutelor, fără niciun efort.

3. Pulverizează apă

Dacă ai o cămașă sau o rochie ușor șifonată, umple o sticlă spray cu apă și pulverizează uniform pe țesătură. După aceea, întinde haina pe o suprafață plană și las-o să se usuce natural. Cutele vor dispărea ca prin magie!

4. Folosește placa de păr în loc de fierul de călcat

Probabil ați mai făcut acest truc în mediul online. Poți folosi placa de păr pentru a îndrepta marginile sau colțurile hainelor, cum ar fi gulerele sau manșetele. Asigură-te doar că este curată și setată la o temperatură potrivită pentru țesătură, deoarece pot rămâne pete pe haine, de care nu mai scapi.

trucuri pentru hainele sifonate
Iată cum să scapi de hainele șifonate. Sursă: Imagine generată de AI

5. Folosește un ceainic cu abur

Un alt mod inedit de a-ți îndrepta hainele este similar cu tehnica dușului, însă este potrivit pentru cute mai puține și mai mici. Umple un ceainic cu apă, las-o să fiarbă, apoi ține partea șifonată în dreptul aburului, în timp ce o întinzi cu mâna.

6. Amestecă oțet și apă

Amestecă o parte oțet cu trei părți apă într-o sticlă cu pulverizator și agită ușor, apoi aplică pe haine. Oțetul nu doar că îndepărtează cutele, dar te ajută și să îți reîmprospătezi garderoba și te scapă de mirosurile neplăcute.

7. Folosește-ți… mâinile!

Dacă te afli într-o situație de urgență, întinde haina cu mâinile și folosește palmele pentru a netezi cutele. Această metodă funcționează mai bine pe materiale ușoare, fără cute foarte vizibile.

8. Utilizează aburitorul de mână

Un aburitor portabil este un ajutor rapid și eficient, pe care ăl puteți lua cu ușurință alături de voi. Este perfect pentru călătorii și îți lasă hainele fără cute în doar câteva secunde.