Dovleacul este un aliment pe care foarte multe persoane îl adoră, este bogat în vitamine, astfel că a ajuns să fie introdus în foarte multe rețete. Dacă și tu vrei să te bucuri din plin de aceasta, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum să pregătești cea mai delicioasă supă cremă de dovleac!
Cea mai delicioasă supă cremă de dovleac
Supa de dovleac este un preparat de-a dreptul delicios și se prepară și destul de repede. Gospodinele folosesc un ingredient secret care o face să fie cât mai cremoasă și aromată. Iată tot ce ai nevoie pentru a o pregăti și tu, chiar la tine acasă! Acest preparat va deveni, cu siguranță, preferatul tău și al familiei tale.
Ingrediente
- un dovleac plăcintar
- o căpățână de usturoi
- o ceapă
- un măr
- o mână de nuci
- ulei
- un vârf de cuțit de sare
- o linguriță de pudră de paprika
- o linguriță de sirop de arțar
- 500 ml de supă de legume
Mod de preparare
Dovleacul trebuie tăiat în două și curățat de sâmburi, apoi se crestează pentru a se putea pătrunde mai bine. Se pune apoi într-o tavă încăpătoare. Mărul tăiat cubulețe mici se pune într-una dintre scobituri, iar în cealaltă se pun nucile. În tavă, lângă dovleac, se pun ceapa tăiată mare și căpățâna de usturoi.
Se condimentează apoi cu sare și pudra de paprika, după care se unge cu ulei și se pune la copt. Se lasă 60 de minute la 200 de grade Celsius.
După ce dovleacul și celelalte legume se coc, se pasează și se amestecă cu supa de legume. Se ornează cu siropul de arțar, care e ingredientul secret pentru a-i oferi supei un gust dulce și plăcut.
În funcție de preferințe, poți servi supa cremă fierbinte, rece sau la temperatura camerei. Se mai poate adăuga pătrunjel verde pentru asezonare, dar și smântână.