Vezi când vor putea oamenii să trăiască sub apă! DEEP, o companie britanică de tehnologie oceanică își dorește ca acest lucru să fie posibil într-un viitor apropiat. Sistemul Sentinel le va permite oamenilor inclusiv să muncească din ocean, scrie CNN.

Când vor putea oamenii să trăiască sub apă. Iată toate detaliile!

Toată această lume subacvatică va fi creată la aproximativ 200 de metri adâncime și cel mai probabil va putea fi locuită începând de anul viitor, însă doar pentru teste. Abia din 2027 aceasta ar putea funcționa la capacitatea maximă. Așadar, o celulă va fi încăpătoare atât pentru 6 persoane, cât și pentru 50, mai scrie sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru submersibilele de sub ocean. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Proiectul acesta se dorește a fi implementat în toată lumea, asta dacă totul va merge conform planurilor. Scopul ar fi descoperirea acestor medii misterioase, și anume oceanele. Limita inferioară a zonei epipelagice este cel mai adânc punct la care lumina soarelui pătrunde în ocean și se estimează că 90% din viața marină se găsește în această zonă.

„Suntem încântați ca lumea să vadă următoarea generație de posibilități de scufundare și explorare, ajutând la deblocarea accesului la zonele noastre oceanice cele mai critice. Oamenii de știință trebuie să înțeleagă mai bine ecosistemele noastre marine și să rezolve marile probleme care ne așteaptă. Nu a existat niciodată un moment mai crucial în istoria noastră pentru apariția acestei capacități”, a spus Kirk Krack, responsabil cu performanța scafandrilor umani la DEEP pentru Oceanographic.

De asemenea, DEEP preconizează că primul om se va naște subacvatic până în anul 2050, iar până în 2030 își dorește să creeze 10 astfel de submersibile. Prima va fi Regatul Unit.

”Sperăm să realizăm rapid progrese semnificative, dar, de fapt, aceasta este o misiune pe termen foarte lung: adevăratele noastre părți interesate nu se vor naște decât peste o generație sau două”, a mai menționat Steve Etherton.