Tu știi care este misterul singurului ”Templul spiritist” din lume? Mulți se întreabă ce s-a întâmplat acolo cu ani de zile în urmă, iar cei care l-au vizitat au spus că s-au simțit foarte ciudat în momentul în care s-au plimbat prin castel.

Misterul singurului ”Templul spiritist” din lume. Vezi cine a trăit aici!

Castelul Iulia Hașdeu se află în Câmpina, Prahova și a fost construit între anii 1893 și 1896 în memoria fiicei lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, un fost filozof și scriitor român. El ar fi decis să facă acest templu, după ce Iulia a murit la vârsta de doar 19 ani, din cauza tuberculozei, scrie Magazin Sălăjean.

Aici puteți vedea tot felul de tablouri cu familia, mobilier vechi, dar și o colecție impresionantă de cărți și reviste. Templul are și un altar, în vârf existând chiar și o statuie a lui Iisus.

Imagine reprezentativă pentru castelul Iulia Hașdeu. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Cât despre Iulia, care a fost de altfel și primul român care a absolvit facultatea Sorbona la Paris are și ea o cameră aici, unde i-a fost păstrată păpușa, jurnalul și caietul de matematică. Totul pare aparent normal, până când ajungeți în camera de spiritism. Acolo, tânăra i-ar fi trimis tatălui tot felul de mesaje în timpul ședințelor. Mai mult, unii ar fi auzit înăuntru sunetul pianului, potrivit Scena 9.

Un jurnalist a avut chiar să vadă dacă toate acestea sunt adevărate și a pândit o noapte întreagă lângă castel.

Domnișoara Iulia a ieșit pe terasa din stânga. Era îmbrăcată în rochie albă, avea flori de margarete în brațe și părul prins în coc cu o stea. A doua zi dimineață, câteva fire de margarete au fost găsite de măturătorul de stradă lângă gardul castelului. Era în septembrie, margaretele dispăruseră demult”, a povestit bărbatul.
Chiar o moarte misterioasă a avut loc aici în anul 2018. Directoarea Muzeului a fost găsită fără viață chiar în incinta obiectivului, nimeni neștiind de fapt motivul. Ba chiar unii spun că nu ar mai fi suportat să audă tot felul de voci ciudate.