Află care este alimentul care poate reduce riscul de autism în timpul sarcinii! Va trebui să-l consumi măcar o singură dată pe lună, dacă vrei să pruncul tău să fie sănătos. Multe femei îl evită. Ești curioasă să afli?

Alimentul care poate reduce riscul de autism. Te-ai gândit care ar putea fi?

Studiul susținut de National Institutes of Health a constatat că dacă viitoarele mame consumă pește cel puțin o dată pe lună în timpul sarcinii scade șansele cu 20 % a riscului de autism, scrie Daily Mail. Acest lucru era datorat faptului că peștele are acizi grași naturali, omega-3 și alte substanțe nutritive importante, precum iodul, fierul și zincul, care sunt vitale pentru dezvoltarea creierului, a vorbirii și a auzului copilului.

Imagine reprezentativă pentru un pește. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mai mult, studiul a arătat că pastilele nu sunt la fel de eficiente ca și consumul acestui aliment. Deși cercetătorii au spus care este importanța peștelui, ei au constatat că 25% nu mănâncă pește în timpul sarcinii și 65 până la 85 la sută au raportat că nu iau suplimente omega-3.

„Acest studiu oferă încă o dovadă pentru siguranța și beneficiile consumului regulat de pește în timpul sarcinii. Alte beneficii dovedite includ reducerea riscului de naștere prematură și îmbunătățirea dezvoltării cognitive”, a declarat Dr. Emily Oken, potrivit New York Post.

Care sunt simptomele autismului?

Autismul este o afecțiune foarte complexă, tot mai mulți copii trebuind să facă față provocărilor vieți, ei având de fapt o altă viziune asupra vieții. Mulți cred că este vorba despre o boală, însă în realitate este o tulburare care împiedică în moduri diverse progresul. De obicei, acesta este diagnosticat după 2 ani de viață, iar mai apoi terapiile joacă un rol important în dezvoltare și îndreptarea lucrurilor.

Momentan nu este clar de ce copiii se nasc cu autism, cercetările fiind în plină desfășurare. Chiar și așa, unii specialiști consider că nutriția și stilul de viață pot juca un rol esențial.

Printre simptomele specifice autismului se numără mișcările repetitive, sensibilitate dusă la extrem sau insensibilitate la lumină, sunet, gust, atingere sau gust, dorința de a fi singur, fie crize de furie.