Traseul pentru care turiștii își riscă viața este cel mai controversat loc natural. „Scările spre cer” sunt un traseu extrem de riscant care a fost închis acum ceva timp, însă tot există persoane care vor să își asume riscul. Recent, chiar 14 persoane au fost arestate pentru că s-au aventurat în această drumeție.

Traseul pentru care turiștii își riscă viața

Scările Haiku din Hawaii au fost construite de marina americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. La scurt timp după au fost abandonate. Acestea au fost închise publicului în anul 1987 deoarece traseul care trebuie parcurs este extrem de riscant.

În 2021, Consiliul Local Honolulu a votat pentru înlăturarea scărilor Haiku. Lucrarea a fost făcută pe bucăți, cu câte o secțiune a scărilor desprinsă de pe versantul muntelui și apoi îndepărtată cu elicopterul.

Această destinație riscantă a devenit foarte cunoscută cu ajutorul rețelelor de socializare. Câțiva YouTuberi curajoși au reușit să parcurgă traseul și s-au lăudat cu priveliștea superbă din vârful muntelui. Recent, mai mulți excursioniști s-au aventurat și ei în parcurgerea traseului unde și-ar fi putut pierde viața. Aceștia au fost prinși și arestați și riscă să stea 30 de zile în spatele gratiilor.

„Este incredibil de lipsit de respect și egocentric ca cineva să se afle pe scările Haiku sau pe traseul Middle Ridge Trail, când a fost foarte clar că aceste zone sunt interzise din motive de siguranță și de protecție a resurselor naturale”, a declarat Jason Redulla, șeful Diviziei de conservare și aplicare a resurselor din Hawaii (DOCARE), într-o declarație, care conținea avertismentul amenințător că „cineva va fi rănit sau ucis”.

haiku, scari, hawaii
Scările Haiku Sursă: fotografie generată de DALL-E

Este periculos pentru oameni să intre în zona de construcție și periculos pentru ei să încerce să coboare pe creastă. Ei trebuie să se gândească la consecințe dacă cineva este rănit, sau mai rău, și are nevoie de salvare. Este un loc dificil de ajuns pentru primii respondenți, ceea ce ar putea întârzia tratamentul medical”, a mai declarat Redulla, transmite CNN.