Din acest articol vei afla care sunt cele mai interesante și importante rezervații naturale din România! Poate unii nici măcar nu au auzit de toate, așadar s-ar putea să fie foarte atenți la ce ar putea vedea sau afla. Ești curios?

În primul rând, trebuie să știi că o rezervație naturală este de fapt o arie protejată pentru conservarea faunei și florei, fie a unor formațiuni geologice. Așadar, degradarea acestui spațiu este interzisă și atrage sancțiuni dure, în cazul în care distrugeți ceva.

Lista cu cele mai impresionante rezervații naturale din România

1. Rezervația Biosferei Delta Dunării – De departe aceasta este cea mai cunoscută rezervație de la noi din țară, foarte mulți străini dorindu-și să o vadă măcar o dată în viață. Peisajul este unul divin, având în vedere flora bogată, dar și speciile rare de păsări, notează Experimentează. Aceasta este inclusă și în patrimonial UNESCO, fiind de altfel cea mai mare zonă umedă din Europa, ea formându-se în decursul a 10.000 de ani

Foarte interesant este faptul că în apele Dunării trăiește cel mai mare pește de apă dulce de pe planetă, respectiv morunul, scrie Euronews. Recent, un proiect va lua naștere acolo, autoritățile dorind să facă 40 de trasee pentru turism lent.

Având în vedere interesul crescut al turiștilor pentru vizitarea rezervației cu caiacul sau bicicleta și dorința ca excursiile pe apă să aibă rute special dedicate care să nu se intersecteze cu traseele bărcilor cu motor, Delta Dunării va avea 40 de trasee pentru turism lent. Felicit Asociația Ivan Patzaichin pentru această inițiativă care vine ca răspuns la necesitatea de a dezvolta un turism care să pună accentul pe protejarea patrimoniului natural al Deltei, oferind în același timp turiștilor oportunități de a înțelege mai bine importanța acestor eforturi de conservare”, a declarat Mircea Fechet, conform Jurnalul.

De exemplu, aici puteți merge să explorați Lacurile Nebunu, Băclănești și Furtuna, localitatea Mila 23, Pădurea Letea și Golful Musura.

Tu unde ai merge?

2. Rezervația Pietrosul Rodnei – Aceasta a fost declarată prima Rezervație Științifică din România. Aici există în jur de 67 de lacuri glaciare, însă este extrem de cunoscută și pentru „Poiana cu narcise”. Aerul curat și peisajele de aici vă vor tăia răsuflarea.

Imagine reprezentativă pentru o rezervație naturală. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

3. Peștera Liliecilor din Masivul Rarău este o altă rezervație de mare interes. Ea este cea mai mare peşteră de tracţiune gravitaţională din România, informează Hai la Dorna. Desigur, așa cum îi spune și numele, aici există peste 15 specii de lilieci.

Alte rezervații din țara noastră sunt: Rezervația 2 Mai, Rezervația Ceahlăul, Rezervația naturală Arpasel, Pădurea Ciornuleasa, Peștera Valea Morii, fie Cheile Bicazului.