Prima ninsoare a avut deja loc Italia joi, 12 septembrie 2024. Mai mulți turiști și localnici au filmat momentul în care fulguia ca în plină iarnă și au postat totul în mediul online.

Totul s-a întâmplat în stațiuni de schi, inclusiv Bruneck-Kronplatz, potrivit j2ski. Meteorologii spun însă că în acest weekend va ninge și în Alpii austrieci, unde se așteaptă la peste 2.000 m. Cel puțin în Italia, totul s-ar datora furtunii Borison, de aceea în Valea Padului sunt așteptate maxime negative de aproximativ 5/6°C și șanse de ninsoare în Alpi pe vârfurile de peste 1500 de metri, scrie TTW.

Lazio, Campania și Sicilia se află printre zonele afectate. Vineri, 13 septembrie sunt așteptate ploile, în special coasta Adriatică, mai notează sursa citată mai sus.

Când va veni prima ninsoare în București?

În curând va veni iarna și la noi în țară, chiar dacă temperaturile actuale nu prevăd asta. Specialiștii Acccuweather au venit cu previziunile! Aceștia spun că în prima jumătate a lunii noiembrie, mai precis pe data de 6 noiembrie s-ar putea să cadă primii fulgi de nea în Capitală, conform Cancan. Cu toate astea, frigul năpraznic va urma să vină spre sfârșitul lunii, în jurul datei de 25 noiembrie.

Imagine reprezentativă pentru ninsoare în București. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Totodată, meteorologii prevăd o iarnă grea în acest an, cu ninsori abundente, în special în regiunile montane și în nordul țării. Și în București va ninge mai mult ca în ultimii ani, mai ales în ianuarie și februarie. Luna martie ar una să fie o lună foarte caldă, mai spun experții.

Și analiștii deja spun că românii vor plăti facturi mult mai mari iarna aceasta. De exemplu, ei spun că la un apartament cu 2 camere, încălzirea cu centrală proprie va costa între 700 și 900 de lei pe lună, informează Antena 3 CNN. Și pentru cei la comun situația nu va fi mai roz. Mai mult, facturile la curent se vor mări și ele, deoarece țara noastră va fi nevoită să cumpere energie la prețuri mai mici din Vest.