Un somelier cu experiență a dezvăluit cu ce să nu combini niciodată vinul dacă vrei să eviți mahmureala. Ei bine, multe persoane fac această greșeală fără să își dea seama. Acest obicei este adesea întâlnit și în restaurante. Tu îl știai?

Cu ce să nu combini niciodată vinul?

Vinul este una dintre cele mai consumate băuturi cu alcool, atât la restaurant, cât și acasă. Foarte multe persoane au obiceiul de a-l combina cu apă minerală și a-l transforma în spriț. Ei bine, acest lucru este extrem de greșit. De ce?

Un somelier cu experiență a dezvăluit că deși gustul este unul bun, el nu recomandă acest lucru. Vinul nu trebuie diluat cu nimic pentru a putea fi simțit așa cum trebuie. Pe lângă asta. Combinația de vin cu apă minerală duce la deshidratare din cauza conținutului ridicat de dioxid de carbon. Somelierul a dezvăluit că din când în când vinul poate fi băut în această variantă, însă nu foarte des.

“Este greșit să bem șpriț. Dacă vrei să bei un cocktail revigorant, bazat pe vin cu apă minerală nu e neapărat cel mai greșit lucru. Îl bei înainte de masă, din când în când.

Dar n-o face ca regula și nu-l bea doar în varianta asta. Dacă bei un vin, lasă-i aromele, nu-l dilua. Punandu-i apă minerală, nu-i vei îmbunătăți gustul, dimpotrivă”, a explicat somelierul Marius Danciu pentru foodstory.ro.

vin, apa minerala, sprit
Vin și apă minerală Sursă: fotografie generată de DALL-E

Consumul de vin cu apă minerală duce și la mahureală, lucru care este dovedit științific.

E foarte important –acesta este al doilea motiv pentru care nu e bine să bem șpriț: dioxidul de carbon din apă deshidratează. A doua zi vei suferi de mahmureală. Este dovedit științific. Atunci când bei vin, hidratează-te întodeauna. Niciodată nu trebuie să lipsească apa plată de lângă paharul cu vin”, a mai spus acesta.