Dacă și tu te confrunți adesea cu grăsimea acumulată de pe cuptor, trebuie neapărat să încerci acest truc ingenios. Te va salva cu siguranță, deoarece este foarte eficient și te scutește de timpul în plus petrecut în bucătărie. Ce zici, ești pregătit să-l afli?

Ingredientul pentru grăsimea acumulată de pe cuptor

Cu toții știm că într-o familie unde se gătește zilnic, nu are cum să fie o bucătărie perfectă. Adesea ingredientele se răspândesc foarte ușor pe podea, pe cuptor, aragaz și pe blat. Așadar, o soluție de îndepărtat grăsimea și petele din bucătărie este bine venită pentru orice gospodină.

Bicarbonatul de sodiu este extrem de bun, deoarece el descompune foarte repede grăsimea și orice fel de pată, notează Fanatik. După ce-l lăsați să acționeze în zonele dorințe, apoi trebuie să începeți să frecați cu un burete, în așa fel încât să vă asigurați că totul este îndepărtat.

Imagine reprezentativă pentru cineva care spală cuptorul. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

De asemena, puteți chiar să combinați părți egale de oțet alb și bicarbonat de sodiu, în așa fel încât să obțineți o pastă. După ce o întindeți peste tot, veți fi surprinși de rezultat. Totul va arăta ca nou!

Lămâia este un alt ingredient minune care se găsește cu siguranță în bucătăria oricui. De multe ori ea este mai eficientă chiar și decât multe soluții speciale pentru curățarea cuptoarelor. Trebuie doar să stoarceți sucul din 2 lămâi și să-l fierbeți, scrie Plenty. Puteți adăuga acolo și puțin detergent de vase, pentru a avea o altfel de textură. După răcire puteți să treceți la frecat cuptorul.

Nu uitați ca la final să ștergeți foarte bine totul cu o cârpă curată și foarte moale. Mai mult, în soluția de bicarbonat de sodiu puteți adăuga și următoarele uleiuri esențiale: cimbru, pin, lavandă, arbore de ceai fie de citrice. Acestea vor oferi un miros frumos și vor ajuta la descompunerea murdăriei.