Christoph Daum a murit sâmbătă, 24 august 2024 la Koln, după ce s-a luptat luni la rând cu o boală cruntă, mai exact cancer pulmonar. Fostul selecționer al României avea 70 de ani și s-a stins în pace, înconjurat de cei dragi. Iată cine a fost Christoph Daum!

Cine a fost Christoph Daum?

Christoph Daum a fost un simbol al fotbalului. Acesta a fost campion de mai multe ori în Germania, Austria și Turcia. De-a lungul carierei sale de antrenor, acesta a pregătit echipe importante și a colaborat cu jucători renumiți.

Puține persoane își mai amintesc că el a fost selecționerul Echipei Naționale a României. În perioada iulie 2016-septembrie 2017, el a fost cel care i-a pregătit pe tricolori pentru preliminariile CM 2018. În mandatul său de selecționer, Daum a fost cel care l-a debutat pe Răzvan Marin, unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei în momentul actual.

Antrenorul se confrunta de mai bine de doi ani cu o boală cruntă, mai exact cancerul. Acesta fusese diagnosticat cu cancer pulmonar și părea că este pe drumul spre vindecare, însă se pare că nu a fost așa. Anul trecut, Daum a venit în România pentru a-și lua rămas bun de la publicul tricolor, fiind conștient că e posibil să nu treacă peste această luptă grea.

Christoph Daum, selectioner, moarte
Christoph Daum Sursă foto: Facebook

Apropiații săi au dezvăluit că antrenorul german a murit liniștit, în sânul familiei sale. Vestea morții sale a fost fulgerătoare și a lăsat un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. FRF și Echipa Națională a României a transmis un mesaj de condoleanțe, la scurt timp după ce au aflat vestea.

„Federația Română de Fotbal și Echipa Națională de fotbal a României regretă dispariția lui Christoph Daum și transmit condoleanțe familiei și celor dragi. O veste tristă din Germania… Christoph Daum, fostul selecționer al naționalei României în 2016-2017, s-a stins din viață ieri, la vârsta de 70 de ani. Condoleanțe familiei și celor dragi”, a fost mesajul transmis.