Poate părea incredibil însă există o poveste despre fata care a căzut din cer și a supraviețuit mai apoi 11 zile. Evenimentul teribil al prăbușirii avionul a avut loc în anul 1971, pe când Juliane Koepcke avea doar 17 ani. Ea se afla în aeronavă împreună cu mama ei, atunci când o furtună a făcut ca totul să fie distrus.

Fata care a căzut din cer, clipe de coșmar

Evenimentul avea să se întâmple chiar în ziua de Crăciun. Nu mai aveau deloc mult până trebuiau să aterizeze.

„Acum totul s-a terminat”, își amintește Juliane că a spus cineva din avion.

„Următorul lucru pe care mi l-am dat seama a fost că nu mai eram în cabină”, a declarat Juliane pentru New York Times.

Totul a avut loc în Peru, mai precis în jungle, acolo unde fata a aterizat, fiind încă legată de scaun, potrivit ABC News. Juliane, fiica a 2 zoologi renumiți avea acum să supraviețuiască sălbăticiei. A pornit de-a lungul unui râu în încercarea de a da de cineva, nu înainte de a verifica dacă mama ei era în viață. Nu a dat de nimeni însă. La un moment dat a dat peste o colibă, acolo unde și-a dezinfectat rănile cu benzină, așa cum făcuse tatăl ei în trecut.

Imagine reprezentativă pentru un avion prăbușit. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Niște pescari au dat de ea într-un final, ea explicându-le cele întâmplate. Acum, Juliane, în vârstă de 78 de ani este biolog, fiind specializată în lilieci. Mai mult, ea este și director al stației de cercetare, conform Washington Post. Mereu și-a pus întrebări despre destinul care a făcut-o să fie singura supraviețuitoare a acelui zbor.

„Jungla face parte din mine la fel de mult ca dragostea mea pentru soțul meu, muzica oamenilor care trăiesc de-a lungul Amazonului și a afluenților săi și cicatricile care au rămas în urma prăbușirii avionului”, a mai spus ea.

Din păcate, Juliane și-a pierdut și tatăl în anul 2000.