Bucătăria este camera din casă care se murdărește cel mai repede, mai ales se gătește zilnic. Dacă te înfioară momentul în care trebuie să te apuci de curățenie, ei bine, ești unde trebuie. Iată cum să faci curățenie în bucătărie în doar 10 minute!

Cum să faci curățenie în bucătărie în 10 minute?

Timpul petrecut în bucătărie este, adesea, destul de lung atunci când vine vorba de curățenie, mai ales dacă în casă există persoane care gătesc frecvent. Ei bine, în acest articol îți vom prezenta mai multe trucuri care să îți ușureze treaba și care să transforme curățenia într-un moment plăcut și relaxant. Iată tot ce trebuie să pui în aplicare!

  • Organizează-ți timpul

Înainte de a începe curățenia, stabilește-ți un plan bine pus la punct cu zonele din bucătărie pe care trebuie să te axezi și astfel totul va deveni mult mai ușor.

  • Lucrează de sus în jos

Cel mai enervant lucru este să faci treaba de două ori, așa că nu uita să faci curățenie de sus în jos și nu invers. Șterge dulapurile, debarasează mesele și tot ce mai este de făcut, iar ultima dată ocupă-te de pardoseală.

cum sa cureți bucătăria
Cum să faci curat în bucătărie doar în 10 minute. Sursă: fotografie generată de AI
  • Nu amâna momentul

Cu cât amâni mai mult momentul, cu atât se vor aduna mai multe lucruri de făcut. După ce ai gătit, apucă-te imediat și fă curățenie, iar mai apoi te poți bucura de timpul liber.

  • Folosește-te de tehnologie

Dacă ai o mașină de spălat vase, nu ezita să o folosești. Pune toate vasele în ea și las-o să își facă treaba, în timp ce tu te ocupi de restul treburilor de prin bucătărie.

  • Apelează la trucuri

Cuptorul cu microunde este destul de greu de curățat, însă poți apela la trucul cu lămâia și apa. Dacă vorbim de petele de grăsime de pe pereți, alege trucul cu bicarbonatul și totul va fi mai ușor pentru tine.

  • Cere ajutor

Dacă ești la limită cu timpul, nu ezita să ceri ajutor, în cazul în care are cine să ți-l ofere. În doi, sau chiar mai mulți, curățenia este gata mult mai repede și vă bucurați atât de o bucătărie curată, dar și de timpul petrecut împreună.