Tu știai că oțetul de mere curăță mașina de spălat? De multe ori poate v-ați confruntat cu mirosuri neobișnuite din mașina de spălat, însă se poate rezolva extrem de rapid cu un ingredient pe care oricine îl are în casă. Iată ce trebuie să faci pentru a-ți curăța mașina de spălat!

Oțetul face mașina de spălat ca nouă

Deși poate nu v-a trecut prin minte că acest produs poate îndepărta atât de rapid murdăria și mirosul neplăcut, ei bine… oțetul poate fi soluția.

Acesta este un agent de curățare natural care îndepărtează eficient mirosurile și petele din mașina ta de spălat. El este sigur atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru mașina ta, deoarece nu provoacă niciun fel de daune sau deteriorări, conform fcdrycleaners.com.

Așadar, tot ce trebuie să faceți este să puteți între 1/2 și 4 căni de oțet în mașina de spălat, iar dacă aveți una cu încărcare frontală, diluați o ceașcă de oțet cu apă și folosiți setarea de apă caldă pentru o curățare optimă.

otet de mere pentru masina de spalat
Sursă: Fotografie generată de DALLE-E

Cât oțet trebuie folosit în mașina de spălat?

Primul pas presupune măsurarea oțetului. Trebuie să turnați 1/2 căni de oțet în dozatorul de detergent sau de balsam de rufe, apoi porniți un ciclu obișnuit sau normal cu apă caldă. Lăsați mașina de spălat să își încheie ciclul, iar după deschideți capacul. Trebuie să folosiți o cârpă sau un burete curat pentru a șterge orice reziduu sau murdărie rămasă în tambur. Dacă considerați că mirosul neplăcut persistă puteți rula un ciclu suplimentar de clătire cu apă.

otet de mere pentru masina de spalat
Oțet de mere, folosit pentru mașina de spălat. Sursă: Fotografie generată de AI

Oțetul, inamicul murdăriei de pe haine

În plus, produsul umil asigură o circulație adecvată a apei, prevenind înfundarea sistemului. De precizat este faptul că utilizarea regulată ajută la menținerea aparatelor casnice imaculate. Cu toate astea, oțetul trebuie să fie folosit cu prudența pentru a evita deteriorarea pieselor din cauciuc, mai scrie sursa citată mai sus.

De asemenea, oțetul poate scoate și cele mai adânci pete din rufe. La fel este și în cazul mirosurilor, care pare că persistă în țesături chiar și după câteva spălări. Produsul poate fi folosit atât pentru hainele albe, deoarece le va reda strălucirea, dar și pentru hainele colorate. Înainte de a adăuga hainele în mașina de spălat, puteți pregăti un amestec de oțet și apă. Acesta trebuie lăsat să stea câteva minute înainte de a începe ciclul de spălare.

Totodată, oțetul alb este cel mai eficient tip de oțet pentru curățare, el atacând mucegaiul care are un miros înțepător.

Încă un sfat ar fi să nu amestecați înălbitorul cu oțetul, deoarece împreună pot elibera vapori dăunători.