Din luna decembrie a acestui an, orașul care apare doar pe timbre va putea fi vizitat, din nou. După cinci ani în care Coreea de Nord nu a mai primit niciun vizitator, acum aceștia le vor permite din nou turiștilor să se bucure de frumusețea țării. Iată tot ce trebuie să știi despre acest lucru!

Orașul care apare doar pe timbre va putea fi vizitat

Orașul Samjiyon va putea fi vizitat, din nou, din luna decembrie a acestui an. După cinci ani, Coreea de Nord își redeschide granițele. Frontierele acestei țări au fost închise în anul 2019 din cauza pandemiei de Covid 19, iar abia acum autoritățile au decis să reia turismul.

Samjiyon este un oraș din nord-estul țării care nu a apucat să fie vizitat de niciun turist. Acesta este un proiect de suflet al lui Kim Jong Un și a fost inaugurat chiar în anul 2019, înainte de apariția pandemiei. Ei bine, până acum, acest oraș a apărut doar pe timbre, însă peste doar câteva luni milioane de turiști vor putea să îl admire. Acesta este situat chiar lângă muntele Paektu.

coreea de nord, granite, oras
Coreea de Nord Sursă: fotografie generată de DALL-E

Anunțul cum că Coreea de Nord își redeschide granițele a fost făcut de o agenție de turism.

„Am primit confirmarea de la partenerul nostru local că turismul în Samjiyon și, probabil, în restul țarii, va fi reluat oficial în decembrie 2024. După ce am așteptat peste patru ani pentru a face acest anunț, Koryo Tours este foarte încântată de redeschiderea turismului în Coreea de Nord”, a declarat agenția de turism Koryo Tours, cu sediul la Beijing, pe site-ul său.

Coreea de Nord a construit ceea ce a numit o „utopie socialistă” în Samjiyon, un oraș aflat în apropierea graniței cu China. Aceasta este „un model de oraș montan foarte civilizat”, cu noi apartamente, hoteluri, o stațiune de schi și facilități comerciale, culturale şi medicale. În luna iulie, Kim Jong Un a demis sau a retrogradat din funcție mai mulți oficiali din cauza „gestionării iresponsabile” a proiectului.