Trebuie neapărat să încerci să pui pastă de dinți pe hârtia igienică! Acest truc minune deja a împânzit internetul, deoarece chiar dă rezultate foarte rapid. Ce zici, te încumeți să-l încerci și tu? Te va scăpa de o problemă foarte des întâlnită!

De ce e bine să pui pastă de dinți pe hârtia igienică?

Dacă și tu te-ai săturat ca vara să apară tot felul de țânțari prin bucătăria ta, trebuie neapărat să încerci să pui puțină pastă de dinți pe hârtia igienică. Apoi, așteaptă să vezi cum ei vor dispărea ca și cum nici nu au fost acolo. Desigur, nu doar în bucătărie poți apela la acest truc, ci în întreaga casă, mai ales dacă te confrunți cu această problemă.

Tot ce ai nevoie este de 8 straturi de hârtie igienică, pastă de dinți cu mentă, de un borcan de sticlă și de brichete sau chibrituri, scrie Playtech. Mai apoi, trebuie să faci din ele 2 benzi a câte 4 fâșii, pe care să le rulezi sub forma unui tub. După ce puneți pastă de dinți pe toată suprafața lui, împingeți tubul într-un borcan de sticlă, scrie sursa citată mai sus. În cele din urmă, aprindeți cu bricheta hârtia, în așa fel încât mirosul să poată fi emanat în toată casa.

Imagine reprezentativă pentru un țânțar. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

De asemenea, specialiștii mai recomandă să aveți în casă rozmarin, lemongrass, mentă, lavandă sau busuioc, notează Country Living. Toate acționează ca un repelent.

„Aceste extracte sunt realizate prin zdrobirea și distilarea unor părți specifice ale plantelor, cum ar fi tulpinile, frunzele și scoarța. Cercetările disponibile nu susțin premisa că plantele emit aceste uleiuri aromatice în starea lor naturală, fără a fi prelucrate”, spune Elmer Gray, entomolog și cercetător la Universitatea din Georgia.

Totodată, o altă soluție împotriva țânțarilor poate fi făcută din ulei de nucă de cocos și ulei esențial de mentă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 1/3 cană de ulei de cocos și să adăugați 15 picături de ulei esențial de mentă într-un borcan.