Află cum va arăta decizia de recalculare a pensiilor! Aceasta va fi în curând primită de toți românii din țară, poștașii începând livrarea de vineri, 16 august 2024.  Așadar, până pe data de 30 august, toți pensionarii ar trebui să primească plicul cu decizia.

Vezi ce anunț de ultim moment a făcut Directorul Poștei Române!

Iată cum arată decizia de recalculare a pensiilor

În prima parte a documentului vor fi prezente datele generale ale pensionarilor, iar apoi denumirea categoriei de pensie. Mai jos va fi precizat numărul de puncte realizate, respectiv câți ani de muncă au.

„De pe 1 septembrie, oamenii vor începe deja să își primească drepturile bănești aferente lunii septembrie, pentru că din luna septembrie intră în vigoare noua Lege a pensiilor, unde avem inclusă și noua formulă de calcul, pe baza căreia am recalculat toate pensiile (…) Estimăm că peste 75% din numărul total de pensionari din sistemul public vor primi majorări ale pensiilor”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice, pentru Digi24.

Mai mult, la punctul F), vârstnicii vor găsi suma pe care o vor lua lunar. Cel mai important este că Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu a dat asigurări că după deciziile de recalculare, nicio pensie nu va scădea, lucru îmbucurător pentru toți.

Imagine reprezentativă pentru o decizie de recalculare a pensiei. „Sursă: Digi24”

În cazul în care poștașii nu vă vor găsi acasă, documentele pot fi ridicate de la sediile poștale sau de la casele teritoriale de pensii. Urmează ca între 2 și 15 septembrie banii să înceapă să fie livrați fizic, după această dată fiind alimentate și cardurile.

Vor mai crește pensiile în anul 2025?!

Banca Națională a României (BNR) estimează că anul următor vor mai avea loc noi creșteri, deoarece inflația va fi de 4%, scrie Capital. De bani în plus ar urma să beneficieze cei care înainte de 2001 au avut sporuri, venituri în acord global, ore suplimentare sau alte beneficii, mai notează sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru pensionari. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

În luna februarie 2025 ar urma să se finalizeze cea de-a 2-a recalculare.