Roșeața pielii poate fi o afecțiune foarte inestetică care le face pe multe femei să se simtă inconfortabil. În prezent, există tot mai multe remedii împotriva rozaceei, așadar nu vă panicați! Odată ce veți folosi aceste ingrediente vă veți simți mult mai bine.

Iată câteva remedii pentru roșeața pielii. Tu știai de aceste ingrediente minune?

Rozaceea se manifestă prin iritația pielii și de cele mai multe ori aceasta se agravează în perioada verii, din cauza căldurii, dar și iarna, din cauza frigului. Nu doar acestea sunt motivele agravării, ci lipsa somnului, dereglările hormonale, sau diverse tratamente la nivelul feței. O vizită la dermatolog ar trebui să fie primul pas pe care trebuie să-l faceți dacă vreți să scăpați de roșeață.

Tratamentele cu laser sau antihistaminicele pot fi cel mai adesea prescrise de medici pentru această problemă.

„Majoritatea acestor tratamente sunt încă în evoluție. Dar scopul lor este să atenueze expansiunea vaselor de sânge”, a explicat doctorul Bergfeld, pentru health.clevelandclinic.org.

Desigur, și tratamentele naturiste pot fi ideale. De exemplu, aloe vera este foarte bun. Trebuie doar să aplicați gelul pe zonele cu probleme, iar la scurt timp pielea va arăta mult mai bine.

”Pielea sensibilă e predispusă la supra-exfoliere, așa că stai departe de scruburi și de acizii din gama AHA sau BHA. Pentru zonele sensibile poți face una din două: micșorează timpul de contact dintre piele și produs sau folosește doar ingrediente potrivite pielii sensibile, precum uleiurile sau probioticele. Le recomand pe ultimele”, a mai spus un medic pentru Elle.

Imagine reprezentativă pentru o tânără care își aplică o mască pe față. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Lavanda este și ea un ingredient calmant. Așadar, trebuie să cumpărați un ulei din frunze de lavandă  și să-l aplicați direct pe piele. Dacă vă știți cu alergie la această plantă nu o utilizați, conform everydayhealth.com. Uleiul de arbore de ceai este de asemenea un foarte bun calmant pentru piele.

Tapotarea cu niște dischete demachiante îmbibate în ceai verde ar putea de asemenea să amelioreze iritațiile pielii, deoarece acesta acționează ca un antioxidant. Totodată, fulgii de ovăz sunt foarte buni. Ei pot fi amestecați într-un pahar cu apă, iar apoi aplicați pe ten pentru câteva minute.