Dacă ai gând cumpărarea unei case și nu știi de unde să începi, acest articol îți vine în ajutor. Aici vei regăsi printre cele mai bune sfaturi pentru achiziționarea unei locuințe. Nu te grăbi și încearcă să iei în considerare mai mult aspecte, astfel încât să nu-ți pară rău de alegerea făcută.

Sfaturi pentru cumpărarea unei case. Tu ce îți dorești?

1. În primul rând trebuie să cercetezi puțin piața în așa fel încât să vezi prețurile. Apoi va trebui să începi să strângi banii, dar și să te gândești la costurile care vor apărea, scrie nerdwallet.com.

2. Dacă deja ai găsit una care să îți fie pe plac, ia în calcul aspecte ce țin de distanța locuinței și locul de muncă. De asemenea, trebuie să ai pe lângă magazine, un spital, transport în comun, dar și o școală sau grădiniță.

3. Poți să-i întrebi pe vecini cum li se pare zona, dacă este sau nu liniștită, fie dacă sunt mulțumiți de alegerea făcută.

Imagine reprezentativă pentru o casă de vânzare. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

4. Informează-te despre instalațiile electrice, tehnico-sanitare, fie de aerul condiționat, notează impakt-imobiliare.ro.

5. Unii experți recomandă achiziționarea unei case care să nu fie mobilate, ci să fie doar semifinisată, în așa fel încât să o poți face după bunul tău plac.

6. Înainte de achiziționare verifică foarte atent actele de proprietate, certificatele de urbanism, autorizațiile de construcție, dar și clauzele din contractul de vânzare-cumpărare.

7. Nu ezita să întrebi despre problemele sau reparațiile efectuate la proprietate.

8. Întrebă-l pe proprietar de ce își dorește să vândă casa sau apartamentul, fie numărul anterior al celor care au mai stat acolo.

9. Poți apela la un specialist în construcții care să îți spună dacă materialele folosite sunt de bună calitate, fie dacă există probleme de rezolvat pe parcurs.

10. Cum a fost făcută fundația este un alt aspect important. Experții spun că fundația ar trebui să aibă cel puțin 50 cm adâncime, iar în cazul unei case care are pod și mansardă, fundația trebuie să aibă minimum 75 de cm, potrivit blog.napocaimobiliare.ro.