Românca Mihaela Cambei a făcut senzație miercuri seara, la Jocurile Olimpice de la Paris. La doar 21 de ani, tânăra, care s-a aflat pentur prima dată la o competiție olimpică, a ridicat 205 kg, obținând astfel argintul în proba de haltere, categoria 49 kg. Aceasta este a 12-a medalie pentru haltere la general, notează sportm.ro.

Ultima medalie olimpică a României la haltere a fost adusă de Nicu Vlad în 1996, bronz la Atlanta.

Ce declarații a făcut Mihaela Cambei după proba dificilă?

Hou Zhihui din China a cucerit aurul, la o diferență de doar 1kg, iar bronzul i-a revenit lui Surodchana Khambao, din Thailanda. Cu toate astea, Mihaela a spus că e mândră de ea, iar totul a fost peste așteptările sale.
„Mă simt foarte bine, am emoții pentru că am terminat competiția pe doi. Eu speram, sincer, la bronz. Este peste așteptările mele și ale tuturor. Am ridicat tone, foarte multe tone în fiecare zi, iar pentru această medalie este o muncă de doi ani de zile în care sunt foarte multe răni, foarte multe plânsete, accidentări. Fericirea aia de 2-3 secunde de pe podium costă cam atât”, a declarat Mihaela, potrivit Sport.ro.
Imagine cu Mihaela Cambei. „Sursă: Instagram”
Sportiva din Bacău este legitimată la CSM Onești și elevă a antrenoarei Cristina Maftei, Aceasta a participat pentru prima dată în competiţiile naționale în anul 2014, scrie as.ro. Pe lângă alte premii, în anul 2017, la Prishtina (Kosovo), Mihaela a cucerit medalia de aur, după ce a reușit să ridice 158 kg.
Totodată, în anul 2018, la Europenele U17 din Italia, în limitele categoriei 48 kg, ea a obținut titlul continental, ridicând 155 kg. Încă de la o vârstă fragedă, 9 ani, tânăra a fost atrasă de acest sport, pe parcurs devenind din ce în ce mai puternică.
Acum, România se află pe locul 14 în clasament, cu un total de 8 medalii, dintre care 3 de aur, 4 de argint și 1 de bronz. Jocurile Olimpice de la Paris se încheie duminică, 11 august. Până atunci însă, sportivii români vor face tot ce le stă în putință pentru a se întoarce acasă cu cât mai multe medalii.