Meteora este un loc plin de mister, mulți care ajung în Grecia dorind să le vadă. Aici există niște mănăstiri, parcă ireale, care se află atât de aproape de cer. Interesant este faptul că ele au fost construite în secolul al XIV-lea, notează Tip and Trail. În prezent, siturile fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Curiozități despre Meteora. Cine s-a gândit să le construiască

Pustnicii au fost cei care și-au creat mici lăcașuri, urmând ca în timp, zona să se dezvolte din ce în ce mai mult. Sfânta Treime a fost gata în aproape 70 de ani, iar astăzi Meteora găzduiești 6 de mănăstiri. În trecut, oamenii ajungeau acolo doar prin coșuri prinse de frânghii sau prin urcarea pe niște scări foarte șubrede, cu ajutorul unor frânghii.

Ca să ajungi aici există mai multe modalități, în funcție de preferințe, respectiv cu trenul, autobuzul sau mașina. Desigur, din Atena, fie din alte zone ale Greciei puteți să vă luați o excursie direct către Meteora. Spre exemplu, o călătorie cu trenul până în Kalambaka durează aproximativ 4 ore și jumătate, potrivit travel.rutadelmate.com.

Imagine reprezentativă pentru Meteora. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Desigur, puteți să vă cazați undeva prin împrejurime dacă doriți să explorați mult mai bine zona. Cei ajunși aici vor rămâne impresionați de cărțile vechi, icoane, dar și de alte obiecte religioase. De asemenea, există o cameră cu craniile călugărilor care au trăit și au murit în Marele Meteoron, dar și alte încăperi care au rămas intacte, astfel încât să îi facă pe turiști să simtă vremurile trecute.

Un alt lucru interesant este faptul că mănăstirile au fost folosite ca adăposturi sigure în perioadele de tulburări politice, conform Facts.net. Călugării de aici trăiesc într-un mod aparte, în sensul în care ei mănâncă doar ceea ce ei își cultivă, fac ulei de măsline și vin. Tot aici se fac și tot felul de remedii naturiste.

Mănăstirea Sfântul Nicolae este cea mai mica dintre toate, iar Mănăstirea Marelui Meteor este cea mai mare. Aici s-a filmat și unul dintre cele mai cunoscute filme, cu James Bond „For Your Eyes Only”, în anul 1981. Tot în Meteora s-a filmat și pentru „Game of Thrones”, informează shinygreece.com.