Iată câți bani oferă țările sportivilor, după ce se întorc înapoi acasă cu medaliile binemeritate. Printre ei se află și David Popovici, deja câștigător al medaliei de aur la proba 200 metri liber și al medaliei de bronz la proba de 100 metri liber.

Câți bani oferă țările sportivilor? Câștigurile nu sunt deloc mici

Anul acesta, sportivii sunt mai determinați ca niciodată să demonstreze tuturor de ce sunt capabili. Desigur, nu doar bani vor primi, ci și altele, precum apartamente, mașini, animale și bonusuri. Ca și cadou de bun venit ei au primit o jucărie de pluș, dar și o cutie misterioasă cu posterul oficial al evenimentului.
Cele mai mari premii sunt acordate de țările Hong Kong și Singapore, notează CNBC.

Despre exemplu, prima țară menționată oferă medaliaților cu aur 6 milioane de dolari, în timp ce medaliații cu argint și bronz vor câștiga 3 milioane de dolari și 1,5 milioane de dolari. Pentru premiul cel mare, Singapore îi răsplătește pe sportivi cu 1 milion de dolari, mai scrie sursa citată mai sus. Și Franța a mărit câștigurile, astfel că anul acesta, cei cu aur primesc 80.000 euro.
În topul țărilor care oferă cele mai mari recompense se numără și Thailanda (365.150 USD), Indonezia (346.000 USD) și Kazahstan (250.000 USD), conform The Scotsman.

Ce țări oferă cele mai mici premii?

Printre țările care nu dau de fapt niciun stimulent sportivilor cu rezultate excepționale se numără: Marea Britanie, Noua Zeelandă, Norvegia și Suedia.

Totodată, comitetele naționale pot decide dacă plătesc sau nu sportivii pentru câștigarea medaliilor. Australia și SUA îi plătesc pe cei mai bun 20.000 USD l, iar SUA cu 37.500 USD, relatează Eurosport.

Pentru unii mai de preț sunt mașinile, așa cum a oferit Rusia anul trecut câștigătorilor medaliilor de aur sau vacile, așa cum au primit cei din Indonezia.

În Kazahstan, sportivii au fost răsplătiți cu o locuință cu 3 camere, iar cei cu argint cu apartamente de 2 camere. Malaezia le-a promis talentaților mâncare și o băutură tradițională de-a lor pe viață.

Cât primește cel mai bun înotător din România?

David Popovici a fost urmărit cu sufletul la gură de o țară întreagă. Puștiul de doar 19 ani i-a făcut mândrii pe toți cu talentul său.
“Regele Natației” va primi 140.000 euro pentru medalia de aur și 60.000 euro pentru cea de bronz.

Imagine cu David Popovici.

Imediat după câștigarea ultimei medalii el a tras și un semnal de alarmă autorităților cu privire la condițiile în care se antrenează sportivii țării. Lipsa bazinelor este o reală problemă, a mai adăugat el.

”Medaliile aș vrea să însemne mai multă atenție către sport (…) Sportul poate fi cel mai bun ambasador al țării. Oamenii care sunt la conducere știu treaba asta. Trebuie să punem cu adevărat presiune.
În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de 3 minute te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi… mai greu”, a spus tânărul, potrivit GSP.

Jocurile Olimpice de la Paris se vor desfășura până pe data de 11 august.