Astăzi, 1 august 2024 va fi o zi plină de provocări pentru sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris! Din nou o țară întreagă va sta cu sufletul la gură, în speranța că aceștia vor obține cele mai bune medalii, care să încununeze munca depusă. Iată la ce ore îi puteți urmări!

România la Jocurile Olimpice. Program 1 august 2024

Probele care vor marca această zi sunt canotaj, gimnastică artistică, polo şi yachting, potrivit spotmedia.ro.

Canotaj
11:00 simplu masculin – semifinale (A/B): Mihai Chiruţă
11:20 opt plus unu masculin – recalificări: Mihăiţă Ţigănescu, Laurenţiu Danciu, Bogdan Băitoc, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Florin Lehaci, Adrian Munteanu
12:18 dublu vâsle feminin – Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş
12:30 dublu vâsle masculin – Finala A: Andrei Cornea, Marian Enache
12:50 patru rame feminin – Finala A: Adriana Adam, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş
13:10 patru rame masculin – Finala A: Ştefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă

Imagine reprezentativă pentru proba de canotaj. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Yachting
16:35 Dinghy feminin: Ebru Bolat

Gimnastică artistică

19:15 individual compus feminin – finala: Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă

Polo pe apă
20:30 România – Croaţia (Grupa A, masculin)

România a participat pentru prima dată la competițiile olimpice de canotaj în anul 1952, la Jocurile Olimpice de la Helsinki. În prezent, ei speră să fie pe podium în finală.

”Suntem foarte încrezători pentru finală. Adversarii poate cred că au un avantaj în fața noastră, dar e bine să creadă asta. Noi ştim foarte bine însă ce avem de făcut și o să dăm tot ce avem mai bun”, declarat canotorul Florin Lehaci, potrivit We Love Sport.

Țara noastră are în total 8 bărci calificate în finalele olimpice, un rezultat remarcabil, care nu poate decât să însemne mândrie și respect în fața sportivilor. Așadar, nu doar joi vor performa, ci urmează ca pe 2 august să înceapă bătăliile la dublu rame  și dublu vâsle categorie ușoară, iar pe 3 august are loc proba barca de 8+1 fete. Deci, urmează zile de foc la Paris!

Până acum, România are 2 medalii, una de aur, câștigată de David  Popovici la proba 200 m liber şi una de bronz câștigată de același înotător invincibil, miercuri la proba de 100 m liber.