Problemele legate de mucegaiul care apare în jurul geamurilor și pe pervaz nu mai sunt o noutate. Umezeala din case este tot mai întâlnită și datorită ei se formează mucegaiul. Mai jos îți vom arăta cum să scapi de mucegaiul de pe pervaz cu doar câteva ingrediente pe care le ai în casă.

Cum să scapi de mucegaiul de pe pervaz

Și tu te-ai săturat să se formeze mereu mucegai pe pervazul tău? Nu știi la ce soluții să mai apelezi? Te-ai săturat să dai banii pe produse chimice din comerț? Atunci ai ajuns unde trebuie.

Chiar dacă metodele pe care ți le vom prezenta mai jos te vor ajuta să cureți mucegaiul, cel mai bine ar fi să identifici care este motivul pentru care el se formează. Chiar dacă îl cureți, acesta va apărea din nou și din nou.

Pentru a curăța mucegaiul poți folosi oțet, care este cea mai bună soluție. Pe lângă asta, poți opta și pentru un amestec cu apă și înălbitor. Ai nevoie de o treime de înălbitor și două treimi de apă. Această soluție va face minuni.

mucegai, trucuri, sfaturi
Mucegai                                                                                                                                Sursă: fotografie generată de DALL-E

Dacă nu suporți mirosul de înălbitor, poți prepara o soluție din 125 ml de oțet, 500 ml de apă fierbinte și 2 linguri de borax. Toate acestea se pun într-un recipient cu pulverizator, iar apoi se aplică pe pervaz și pe geamuri.

O altă metodă foarte bună este amestecul format din lămâie și bicarbonat. Ai nevoie de 60 ml suc de lămâie, 2 linguri de bicarbonat și o lingură de apă oxigenată. Sucul de lămâie mai poate fi amestecat și cu 250 ml de apă fierbinte sau 250 ml de oțet.

Oricare dintre variantele de mai sus îți vor oferi rezultatul de care ai nevoie. Trebuie să ții cont ca atunci când folosești acest produse să ai geamul deschis, să porți mănuși și mască. Mirosul lor, dar și al mucegaiului poate fi dăunător pentru organism, așa că cel mai bine ar fi să te protejezi.