Iată totul despre medalia de aur de la Jocurile Olimpice 2024! Mulți se întreabă dacă cumva premiile acordate sunt chiar reale. Simbolul însă are o valoare emoțională foarte mare, fiind de fapt validarea muncii sportivilor.

Cât costă medalia de aur de la Jocurile Olimpice?

În total, în cadrul acestui eveniment se acordă 329 de medalii, potrivit Forbes. Costul unei medalii olimpice de aur din 2024 este de aproximativ 950 de dolari, mai menționează sursa citată. Mai mult, la Jocurile Olimpice de anul acesta valoarea medaliilor de aur ar fi cea mai mare de până acum, costurile unui gram fiind în creștere.

În total, medalia de aur cântărește 529 de grame, aproximativ 95% fiind de fapt din argint. Ultima dată când au fost prezentate medalii din aur pur a fost în anul 1912. Medalia de argint conține doar argint, iar cea de bronz este făcută dintr-un amestec de aliaj de zinc, staniu și cupru.

Imagine reprezentativă pentru medaliile de la Jocurile Olimpice. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Până acum, reprezentantul României la natație, David Popovici a câștigat prima astfel de medalie, luni seara, 29 iulie, cucerind titlul olimpic la 200 m liber. Timpul său a fost de 1:44.72, cu foarte puțin înaintea britanicului Richards (+0.02) .

Mai mult, pentru echipa SUA, Comitetul Olimpic și Paralimpic al SUA plătește sportivilor săi câștigători 37.500 de dolari pentru medaliile de aur, 22.500 de dolari pentru medaliile de argint și 15.000 de dolari pentru medaliile de bronz, notează nbcnewyork.com. Se pare că în unele țări, cum ar fi Republica Kazahstan, sportivi nu primesc doar medalii, ci sunt recompensați cu apartamente. De exemplu, câștigătorii aurului primesc un apartament cu 3 camere.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că fiecare medalie conține fier luat din Turnul Eiffel și tăiat în formă de hexagon, conform Eurosport. Acele bucăți au fost păstrate din secolul al XX-lea, atunci când s-au făcut renovări la lift.

Evenimentul sportiv va avea loc până pe data de 11 august.