Temperaturile ridicate ne dau bătăi de cap în ultima perioadă. Majoritatea oamenilor recurg la băuturi reci pentru a se mai răcori. Dacă și tu bei multă apă rece, însă nu știi cum să faci să o răcești mai repede, atunci ai ajuns unde trebuie.

Iată cum să răcești băutura în doar câteva minute! Trucul care îți va fi extrem de util.

Cum să răcești băutura în doar câteva minute

În această perioadă extrem de călduroasă, băuturile reci sunt salvarea multor persoane. Însă, procesul de răcire poate fi destul de anevoios și de lungă durată. Mai jos îți vom explica cum poți răci băuturile într-un timp extrem de scurt. Acest truc te va salva pe timpul verii și te va face să nu mai pierzi timpul așteptând ca băuturile tale să se răcească în frigider.

Tot ce trebuie să faci este să înfășori sticla de apă, de suc sau de orice altceva într-un prosop ud. Ulterior, pune sticla înfășurată în congelator și las-o acolo timp de 10-15 minute. Ai grijă să nu lași băutura mai mult de 15 minute în congelator pentru că va îngheța. 10-15 minute sunt suficiente pentru a avea o băutură rece. De ce este atât de eficientă această metodă? Ei bine, vaporii din apă din prosop se vor evapora într-un timp destul de scurt, iar aceștia vor extrage toată căldura din sticla noastră.

apa rece, trucuri, sfaturi
Apă rece                                                                                                                             Sursă: fotografie generată de DALL-E

Alte trucuri utile

O altă metodă destul de cunoscută pentru a răci băuturile este să pui sticla în apă cu gheață. În doar câteva minute, băutura este rece și perfectă. Pentru siguranță, poți adăuga în apă și puțină sare. Aceasta va ajuta întreg procesul de răcire.

Un alt truc util este să adaugi sticlele într-un vas mare plin cu cuburi de gheață. Peste gheață poți adăuga și câteva linguri de sare. După ce pui sticlele acolo, ai grijă să mai amesteci din când în când în gheață. În aproximativ 5-10 minute băutura ta va fi numai bună de servit, după o zi caniculară de vară.