Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe de la noi din țară. Dacă pentru mulți dintre români, acesta poate fi destul de scump, iată că străinii îl consideră ieftin. Voi știați că Brașovul este cea mai ieftină destinație de tip city break din România? Un top din străinătate a arătat acest lucru.

Știați că Brașovul este cea mai ieftină destinație de tip city break din România?

O instituție din Marea Britanie a organizat, recent, un sondaj prin care a analizat prețurile din diferite orașe din Europa. Aceștia s-au axat pe orașele potrivite pentru city break-uri. În acest top se află și un oraș din România, mai exact Brașovul. Acesta se află pe locul 15 în Europa și pe primul loc în România, ca fiind cea mai ieftină destinație.

Comparativ cu alte orașe  de la noi din țară cum ar fi Bucureștiul, Brașovul este ieftin. Cercetătorii din Marea Britanie au analizat prețurile pentru mese, cazări și atracții turistice și astfel au ajuns la această concluzie.

brasov, destinatie, bani
Brașov                                                                                                                               Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Brașovul este înconjurat de pitoreștii Munți Carpați. O telecabină până în Vârful Tâmpei costă doar 20 de lei (3,55 GBP – lire sterline – n.red.) pentru vederi aeriene ale acoperișurilor roșu- cărămiziu, în timp ce tour-operatorul local oferă un tur gratuit pe jos în fiecare dimineață, la ora 10,30, pornind de la fântână din Piața Sfatului. Luați delicatese locale kürtőskalács (un „tort sub formă de horn” acoperit cu zahăr) pentru a vă menține nivelul de energie de la taraba din apropiere”, sunt sfătuiți turiștii care vor să descopere cele mai frumoase destinații ale țării noastre.

Vilnius, cea mai ieftină destinație de tip city break

Vilnius, capitala Lituaniei a fost orașul care a ocupat primul loc în topul menționat anterior. Datorită prețurilor extrem de scăzute la alimentație, zboruri și transport în copul, acest oraș se menține în top.

Anul acesta nu este primul an când Vilnius a ocupat primul loc, ci a mai făcut-o și în 2015, 2019 și 2020.