Nu o să-ți vină să crezi când vei auzi povestea lui Wendigo. Acest personaj straniu cu cap de cerb vine din mitologia vechilor indieni, care spuneau despre el că este ”spiritul malefic devorator al umanității”, notează Wattpad. Despre Wendigo se credea că se hrănește cu carne de om.

Iată povestea lui Wendigo! Un film îl are ca personaj principal

Azi, există chiar și un roman, dar și un serial despre legenda indigenă.

”Wendigo este doar o reprezentare a poftelor care au sfârșit prost”, a spus autorul Drew Hayden Taylor, conform CBC.

Cât despre film, intitulat „The Legend of Lake Hollow” este despre un grup de prieteni care merg la o cabană, când, dintr-o dată o creatură sinistră îi urmărește. Unii spun despre Wendigo că de se plimba prin locurile întunecate din Canada, scrie science.howstuffworks.com. El ar fi înalt slab și însetat de putere, de aceea mulți care se avântau prin păduri nu se mai întorceau în viață. Există și un eveniment trist în acest sens.

Imagine reprezentativă pentru Wendigo. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Respectiv în anul 1879, un bărbat și-a ucis și apoi și-a mâncat întreaga familie. Gestul său a șocat atunci comunitatea, care în cele din urmă ar fi primit un răspuns din partea lui. Monstrul Wendigo ar fi intrat în el, determinându-l să facă ce nu ar fi făcut niciodată. Chiar și în aceste condiții el a fost spânzurat mai apoi.

Desigur, creatura nu este singura care a creat vâlvă în America. Printre cei mai cunoscuți fiind Bigfoot, care se referă la un om-maimuță, sau chiar Chupacabra. TOtodată, o altă poveste este legată de Mothman. În anul 1996 un cuplu care se plimba printr-o pădure au spus că au văzut o creatură înspăimântătoare cu aripi și ochi roșii. Toată lumea se temea ca nu cumva să apară și în oraș și să le ia viața.

„Au existat o serie de apariții ale oamenilor din Pt. Pleasant, iar apoi s-a răspândit încet. În cele din urmă, Mothman a fost văzut și în alte locuri din Statele Unite și la nivel internațional. … Am auzit pe scurt despre unele apariții în Rusia„, a povestit un tânăr care și-a terminat specializarea în istorie, pentru uwm.edu.