Somonul are numeroase beneficii, de aceea este recomandat consumul lui. Desigur există mai multe tipuri de pește. Mulți spun că cei sălbatici ar fi mult mai sănătoși. Vezi ce conține somonul, dar și ce beneficii are acesta!
Specialiștii recomandă consumul de somon
Spre exemplu, somnul de crescătorie are mai multe grăsimi saturate și conține un poluant organic persistent, care poate declanșa obezitatea, diabetul de tip 2 și riscul de accident vascular cerebral la femei, potrivit WebMD. De asemenea, somonul conține seleniu, fosfor și vitamina B.
Iată ce conține o porție de 100 de grame de somon sălbatic gătit:
- Calorii 182
- Proteine 25 grame
- Grăsimi 8 grame
- Vitamina B12 127% din valoarea zilnică
- Vitamina B6 56% din valoarea zilnică
- Seleniu 85% din valoarea zilnică
- Niacină 63% din valoarea zilnică
- Acid pantotenic 38% din valoarea zilnică
- Tiamină 23% din valoarea zilnică
- Fosfor 21% din valoarea zilnică.
Conform Healthline, majoritatea organizațiilor de sănătate recomandă ca adulții să consume un minim de 250-1 000 mg de acid eicosapentaenoic (EPA) și acid docosahexaenoic (DHA) pe zi, în așa fel încât organismul să funcționeze în parametrii normali.
Totodată, specialiștii recomandă consumul de pește, deoarece poate proteja inima, dar previne și boli precum Alzheimer, depresia și scleroza multiplă, notează BBC Good Food. Consumul regulat ajută și memoria datorită nivelului ridicat de Omega-3.
Pentru unii însă, nu este indicat să mănânce mai mult de 2 ori pe săptămână somon. Printre aceștia se numără tinerele care încearcă să aibă un copil, dar și femeile însărcinate și care alăptează. Pielea sau carnea închisă la culoare nu ar trebui consumată.
Desigur, acesta poate fi preparat în fel și fel de moduri, în funcție de preferințe. El poate fi băgat fie la cuptor, alături de câteva legume, fie poate fi servit cu orez. Peștele mai poate fi pregătit și la tigaie. Dacă vă place somonul afumat el poate reprezenta un mic dejun foarte sănătos. Cu el puteți face și paste, sau chiar o salată.