Iată cele mai utile sfaturi pentru o vacanță perfectă în Mauritius! Plajele sale te vor lăsa fără cuvinte, la fel și apa de o turcoaz perfect. Înainte de toate, trebuie să știi că Mauritius este o țară insulară din largul coastelor continentului African, sud-vestul Oceanului Indian.

Cu siguranță această experiență va fi de neuitat, deoarece totul aici este la superlativ.

În ce perioadă poți avea o vacanță perfecta în Mauritius?

Cea mai bună perioadă pentru a vizita Mauritius este din mai până în decembrie, deoarece atunci nu va fi extrem de cald, ceea ce vă va permite să luați parte la fel și fel de activități. De asemenea, nu riscați ca în acel interval să plouă sau să fie cicloane, notează Travel Break.

Mulți se gândesc să își schimbe foarte mulți bani când vin aici, însă nu este nevoie, deoarece sunt foarte multe locuri care acceptă plata cu cardul de credit. Într-adevăr, Mauritius nu este o destinație deloc ieftină, însă dacă vă planificați vacanța pas cu pas, luând biletele de avion din timp și cazările, atunci costurile vor fi mai accesibile.

Imagine reprezentativă pentru Mauritius. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Spre exemplu, din București, până Port Louis, un bilet de avion dus – întors în mai 2025 costă în jur de 900 de euro, în funcție de compania aleasă.

Această țară este sigură în general, dar cu toate astea, localnicii țin foarte mult la respectarea unor reguli, cum ar fi îmbrăcămintea femeilor să fie decente. În ceea ce privește cazarea, nu vă faceți griji, deoarece există numeroase hoteluri, pensiuni și vile din care puteți alege. Unele chiar au preț foarte accesibil.

Ce poți să faci în Mauritius?

Fiind o destinație exotică, aici puteți merge la snorkeling, sau chiar face surf. Cele mai ideale locuri sunt Tamarin Bay, în vestul insulei, și Le Morne, în sud-vest, potrivit 22Places. De asemenea, puteți merge să vă dați pe tiroliană, fie să mergeți în Casela Nature Park să vedeți animalele sălbatice, conform mauritiusnow.com.

Dacă sunteți curajoși puteți chiar să urcați la  bordul Submarinului Albastru. El se poate scufunda până la 35 de metri, iar de acolo să admirați peștii și coralii.

Alte locuri care merită văzute sunt:

·     Parcul La Vanille

·     Parcul natural La Valleé Des Couleurs

·     Oceanograful Odysseo

·     Cascada Chamarel

·     Île aux Cerfs

·     Grădina Botanică Sir Seewoosagur Ramgoolam

·     Gris Gris Cape