Atracțiile din România au făcut-o pe o jurnalistă curioasă de țara noastră. Așadar, aceasta a venit la începutul lunii iunie, cu un zbor direct până la Constanța, notează The Telegraph. De acolo, Heidi Fuller-Love a închiriat o mașină până în Tulcea, pentru a admira frumusețea Deltei Dunării.

Desigur, mulți i-au promis bere și cazare ieftine, la fel și un peisaj de vis.

Ce părere a avut jurnalista despre atracțiile din România?

La început, aceasta a fost speriată de casele parcă părăsite și de câmpurile nesfârșite, însă mai apoi a fost încântată de arhitectura caselor din Dobrogea. Nici cazarea nu i-a displăcut, pentru ea plătind 100 de euro pe noapte, incluse fiind și micul dejun și prânzul. Tot aici a avut și o piscină imensă, mai notează ea, conform sursei citate mai sus.

„Poate că decizia mea de a încerca o vacanță pe plajă într-o țară cunoscută mai ales pentru Dracula și Dacia nu a fost total greșită”, a explicat Heidi.

Mâncarea a fost delicioasă, comanda sa incluzând crap la grătar, care a costat 45 de lei porția, și piciorușe de broască, pentru care a plătit 35 de lei.

Delta Dunării a fost declarată „Destinaţia anului” la categoria Regiuni eco-turistice a concursului „Destinaţia anului 2024”.

Numărul turiștilor care au vizitat anul trecut Delta Dunării a crescut cu 20,73% față de cel din anul precedent, arată datele furnizate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), notează Profit.

Ce prețuri sunt pe litoralul românesc?

Mulți aleg să-și petreacă concediile pe litoral, acolo unde anul acesta prețurile parcă au luat-o razna. Spre exemplu, În Neptun, cea mai ieftină cazare ar costa 570 de lei, pentru trei nopți, scrie Gândul.

Imagine reprezentativă pentru litoralul românesc. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Desigur, nici mâncarea, șezlongurile sau activitățile nu sunt mai ieftine. Dacă vă doriți să stați la soare relaxat, trebuie să scoateți din buzunare în unele stațiuni 80 de lei, iar pentru un pat cu baldachin peste 100 de lei.

De la 1 iulie, prețurile s-au majorat cu aproximativ 15%, deci oamenii ar trebui să se aștepte la o vacanță mai costisitoare. Mulți deja s-au resemnat și aleg să plece în alte destinații precum Grecia, Turcia, Albania sau Italia.