Una dintre cele mai importante condiții pentru a avea o viață sănătoasă este să ai o greutate normală. Cele mai multe afecțiuni al organismului provin din excesul ponderal. Chiar dacă uneori poate părea greu să pierzi câteva kilograme, nu trebuie să disperi. Iată cum să slăbești sănătos!

Cum să slăbești sănătos?

Pierderea kilogramelor poate fi un proces dificil, însă nu imposibil. Un lucru foarte important în procesul de slăbire este să ai grijă ce dietă sau stil de viață urmezi. Specialiștii consideră că o scădere în greutate sănătoasă este una lentă. Astfel, pierderea a 0,5 sau 1 kilograme pe săptămână este stimulul ideal.

Pentru un proces de slăbire sănătos sunt necesare și exercițiile fizice care contribuie la arderea caloriilor. Acestea reprezintă cheia succesului în lupa cu kilogramele în plus. Iată alte câteva lucruri de care neapărat trebuie să ții cont în dieta ta:

  • Nu renunța la dietă din cauza foamei

Este normal să îți fie foame în timpul unei diete pentru că vei mânca mai puține calorii decât de obicei. Nu renunța la dieta pe care o urmezi din această cauză. Trebuie să ai un psihic foarte bine pregătit în această luptă.

  • Consumă carbohidrați bogați în fibre

Acești carbohidrați nu îngrașă și oferă aportul de energie necesar unei zile întregi. Alimente care îi conțin: broccoli, spanac, cartofi dulci, fasole uscată, linte, ovăz, merele, perele, fructele de pădure și portocalele.

dieta, sfaturi, slabire
Sfaturi de slăbit                                                                                                                  Sursă: fotografie generată de DALL-E
  • Nu există alimente interzise

Oferă-ți o oarecare libertate atunci când ții o dietă și consumă toate alimentele preferate. Ce-i drept, trebuie să ai grijă să le consumi în cantități moderate pentru ca acestea să nu îți strice planul alimentar.

  • Planifică-ți mesele cu o zi înainte

Succesul unei diete stă și în planificare. AI grijă să te gândești cu o seară înainte ce vei mânca în ziua următoare și totul va fi mult mai ușor.

  • Alege dieta potrivită

În cazul în care ai încercat mai multe diete care nu au avut succes, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutor specializat. Un nutriționist îți va personaliza o dietă care să se plieze după preferințele tale alimentare, dar și după programul tău. Așa, lupta cu kilogramele în plus va fi mult mai ușoară.