Machiajul este arma secretă a oricărei femei, însă acestea poate crea și probleme, uneori. Una dintre cele mai mari probleme sunt petele care rămân pe haine de la fondul de ten. Dacă și tu te confrunți cu asta și nu știi ce să mai faci pentru a le face să dispară, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum se scot petele de fond de ten de pe haine!

Cum se scot petele de fond de ten de pe haine

Petele de fond de ten sunt destul de greu de scos de pe haine, mai ales de pe cele albe. Dacă și tu te afli într-o situație disperată și nu știi la ce truc să mai apelezi, ai ajuns unde trebuie. Poți scăpa de aceste pete cu un singur ingredient pe care oricine îl are în casă.

Este vorba de bicarbonatul de sodiu. Acesta este ingredientul principal din multe substanțe de curățare. Pe lângă asta, orice truc care conține bicarbonat face minuni.

fond de ten, pata, trucuri
Pete de fond de ten                                                                                                           Sursă: fotografie generată de DALL-E

Pentru a scăpa de petele de fond de ten, trebuie doar să amesteci bicarbonat cu puțină apă, iar pasta obținută să o a aplici pe pată. Lasă să acționeze câteva minute, iar mai apoi bagă piesa vestimentară la mașina de spălat. Spală normal, iar hainele tale vor fi ca noi. După ce le vei spăla, nici nu se va mai observa unde a fost pata.

Alte trucuri utile pentru petele de fond de ten

Bicarbonatul nu este singurul ingredient care face minuni atunci când vine vorba de petele de fond de ten. Iată ce mai poți folosi!

Oțetul este o altă soluție foarte bună pentru petele de fond de ten. Tot ce trebuie să faceți este să puneți într-un recipient apă călduță, oțet și lămâie. Pulverizează peste pată, lasă să acționeze în jur de 30 de minute iar mai apoi bagă hainele la spălat în mod normal.

Spuma de ras este o metodă de-a dreptul inedită de curățare. Aplică spuma peste pată de fond de ten, las-o să acționeze 15-20 de minute, iar mai apoi spală bluza în mod normal. Vei avea parte de rezultatul mult așteptat.