Iată câteva trucuri pentru umezeala din casă! Dacă până acum ți se părea o corvoadă să stai mereu să cureți totul, acum, viața ta va fi mai ușoară. Aceste sfaturi îți vor fi de mare ajutor, mai ales că dacă umezeala persistă poate grea grave probleme de sănătate.

Trucuri pentru umezeala din casă

Poate părea ciudat, însă unii experți recomandă litierele pisicilor pentru îndepărtarea umezelii din locuință. Uite ce trebuie să faci mai exact!

Nisipul de pisică se pune într-o șosetă, rezolvând cu brio această problemă neplăcută, notează Wales Online.

„Este esențial să abordați cauzele reale ale mucegaiului din casa dumneavoastră, iar uneori acest lucru poate necesita serviciile unui profesionist pentru a stabili de unde provine problema. Fără a face acest lucru mai întâi, orice proces va fi zadarnic pentru a vă menține casa fără mucegai”, a explicat Andy Simms, un expert în construcții de la MyBuilder.com, pentru sursa citată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru mucegaiul din casă. „Sursă: Fotografie generată de AI”

De asemenea, unii recomandă, îndepărtarea suporturilor de uscat hainele din casă, mai ales din încăperile mici, neaerisite. Eventual, dacă aveți balcon, îl puteți plasa acolo, însă nu într-o cameră. Mai mult, Ben Slater a recomandat evitarea radiatoarelor și a uscătoarelor încălzite, care răspândesc umezeala, potrivit The Sun.

Dezumidificatoarele din camere pot fi și ele o soluție, în cazul în care simțiți că aveți probleme, sau pur și simplu pentru a preveni umiditatea. Un termometru v-ar putea fi de mare ajutor, în așa fel încât să vedeți nivelul de umiditate. În cazul în care aveți cadă la baie, încercați să nu o umpleți, sau lăsați apa să se răcească înainte de a o lăsa să curgă, sugerează bobvila.com.

Totodată, ar trebui să luați în calcul îndepărtarea mobilei de pe lângă pereți, deoarece ea va reține aerul rece. Dacă deja mucegaiul a apărut pe pereți, trebuie să folosiți doar apă caldă, împreună cu o soluție specială pentru această problemă. Dacă puneți puțin orez în colțuri, s-ar putea să vă ajute și el cu umezeala.